Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÖRS

Torik lakerdası sevenlere

DEVECİYAN hayatında hiç balık avlamamış birine hangi oltayı nasıl kullanacağının bilgilerini de verirken, bir yandan da örneğin toriğin karnıyarık şeklinde tuzlanmasını ve dilimlenmiş halde lakerdasının yapılmasını da okurlarına öğretiyor. Bununla da yetinmiyor, palamudu tütsülenmiş halde saklayıp yemek isteyenlere de yolunu öğretiyor. Marmaramızın son prenslerinden lüfer için de Deveciyan, "İstanbul sularında yakalanan lüferin eti, başka yerlerdekilerle kıyaslanmayacak kadar üstündür", diyor. Boylarına göre aldıkları adları şöyle sıralıyor: "25 ila 40 tanesi 1 kilo gelen küçük lüferlere 'defne yaprağı'; 16 ila 20 tanesi 1 kilo gelen lüferlere 'çinekop', 10 ila 14 tanesi 1 kilo gelenlere 'sarıkanat'; 2 ila 8 tanesi 1 kilo gelenlere 'lüfer'; tanesi 1 kilo ve daha fazla olan lüferlere de 'kofana' denilir." Bu büyük balık ustası, denizlerimizin hangi noktalarında, hangi tarihlerde, hangi tür olta ve yem ile lüfer avlayabileceklerini de en küçük detayına kadar veriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA