Adaçayı nasıl yapılır? En hızlı nasıl demlenir?

Keskin, hatta acı tadıyla adaçayı, belki tadından çok hoşlanacağınız bir çay olmayabilir ancak yüzyıllardır pek çok sağlık sorununa karşı etkili bir çözüm olarak geleneksel olarak kullanılmaktadır. Ayrıca bir kaç damla limon ve 1 çay kaşığı balla tadını değiştirmeniz mümkün.

  • 1
  • 20
Adaçayı nasıl yapılır? En hızlı nasıl demlenir?
Adaçayı nasıl yapılır? En hızlı nasıl demlenir?

ADAÇAYI NASIL YAPILIR?
Adaçayı yapmak için taze adaçayı veya kurutulmuş adaçayı yaprakları kullanabilirsiniz.

  • 2
  • 20
Adaçayı nasıl yapılır? En hızlı nasıl demlenir?
Adaçayı nasıl yapılır? En hızlı nasıl demlenir?

ADAÇAYI NASIL YAPILIR?
Adaçayı yapmak için taze adaçayı veya kurutulmuş adaçayı yaprakları kullanabilirsiniz.

  • 3
  • 20
Adaçayı nasıl yapılır? En hızlı nasıl demlenir?
Adaçayı nasıl yapılır? En hızlı nasıl demlenir?

3 büyük çay bardağı için 8-10 taze adaçayı yaprağı veya tepeleme 1-1.5 çay kaşığı ufalanmış kuru adaçayı yaprağı yeterli olacaktır

  • 4
  • 20
Adaçayı nasıl yapılır? En hızlı nasıl demlenir?
Adaçayı nasıl yapılır? En hızlı nasıl demlenir?

Su kaynadıktan sonra ocağı kapatın veya ocağı iyice kısarak adaçayını atıp 5-7 dakika demlenmesini bekleyin.

  • 5
  • 20
Adaçayı nasıl yapılır? En hızlı nasıl demlenir?
Adaçayı nasıl yapılır? En hızlı nasıl demlenir?

Süzdükten limonla, balla tatlandırarak içebilirsiniz.

  • 6
  • 20
Adaçayı nasıl yapılır? En hızlı nasıl demlenir?
Adaçayı nasıl yapılır? En hızlı nasıl demlenir?

ADAÇAYI NASIL SEÇİLİR?

Taze adaçayı yaprakları grimsi yeşil renktedir ve üzerinde siyah noktalar bulunmaz, rengi sarıya çalmaz.

  • 7
  • 20
Adaçayı nasıl yapılır? En hızlı nasıl demlenir?
Adaçayı nasıl yapılır? En hızlı nasıl demlenir?

Yerel pazarlarda ya da aktarlarda kurutulmuş organik adaçayı bulabilirsiniz. Organik olarak üretilen adaçayı C vitamini yönünden daha zengindir ve besin değerleri taze adaçayına daha yakındır.