Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Gerçek müziğin TRT'deki sığınağı

Yıllardır 'müzik kanalı' denilince akıllara; VJ'lerin klip anons ettiği, aynı parçaların gün boyunca dönüp durduğu, hatta parayı verenin, düdüğü çaldığı ticarethaneler gelirdi. Bu kısır döngüyü kıran, TRT oldu. 2009 yılında açılan TRT Müzik, gerçek müzik izleyicisine klip değil, program izletmeye başladı.
Üstelik sadece pop da değil, Türk Sanat Müziği'nden Türk Halk Müziği'ne, cazdan rock'a kadar son derece geniş bir yelpazede, kaliteli müziğin ve gerçek sanatçıların adresi oldu.
Pazar günü TRT Müzik kanalının yeni yayın dönemi tanıtım toplantısına katıldım ve gördüklerimden çok memnun kaldım. Bir kere eski dostlar yeniden ekranlarda olacaklar. Bir dönemin efsane müzik programları Teleskop (İzzet Öz) ve Pop Saati (Erhan Konuk) yeniden TRT ekranlarında. Unutulmaz ikili Belkıs Akkale-İzzet Altınmeşe ve Fatih Erkoç'un Yankılar'ı da yeni sezonda bu kanalda hepimize nostalji yaşatacak. Muazzez Ersoy'dan Ümit Besen'e, Vedat Sakman'dan Fuat Güner'e, Orhan Ölmez'den Yeni Türkü'ye, Melihat Gülses'ten Serkan Çağrı'ya, adlarının önüne 'sanatçı' sıfatını eklerken asla tereddüt etmeyeceğimiz isimler bu sezon TRT Müzik ekranında resmi geçit yapacaklar.
Ve Atilla Dorsay... "İşte müzik kanallarında yıllardır aradığım program" diyebileceğim bir proje ile kanalı süsleyecek. 'Sinemüzik' adlı program, unutulmaz müzikal filmleri Dorsay'ın rehberliğinde evimize misafir edecek. Kanalda ayrıca her gün müzik temalı bir yerli film de izleyeceğiz.
Tam 88 program... Evet, yanlış okumadınız TRT Müzik kanalı, yeni sezona tam 88 müzik programıyla giriyor. Bence insanüstü bir çaba ve muhteşem bir çalışkanlık örneği...
TRT'yi zaman zaman bu sütunlarda acımasızca eleştirdiğim de oluyor ama bu kez sadece müzik kültürümüze katkılarından dolayı Genel Müdür İbrahim Şahin ve TRT Müzik Kanal Koordinatörü İsmail Güngör'ü yürekten kutluyorum. TRT bünyesindeki kanal sayıları pıtrak gibi çoğalırken, en büyük endişem bu logoların altının nasıl doldurulacağıydı. TRT Çocuk harika gidiyor, TRT Belgesel her gün en az bir kez durakladığım bir kanal haline geldi. TRT Haber her geçen gün televizyon haberciliğinin mihenk taşı olmaya doğru emin adımlarla ilerliyor. TRT Avaz ve TRT Türk, milyonları aynı ekranın önünde buluşturmayı başardı. Ama bana göre son zamanların en göz alıcı hamlesi TRT Müzik'ten geldi.
Dünyada hiçbir ülkeye nasip olmayacak zenginlikte bir müzikal armonimiz varken, TRT Müzik gibi bir kanal için aslında çok geç kaldık. Ama beklediğimize de değdi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA