Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Favoriler niye elendi?

Survivor'da final için en iddialı isimlerden Hakan'dan sonra Hasan'ın da elenmesi şaşkınlık yarattı.
Ne yalan söyleyeyim, Kıbrıs'taki dört finalist içinde ben de Hakan ile Hasan'ın mutlaka yer alacağını sanıyordum.
Peki nerede yanıldık? Anladığım kadarıyla anlatmaya çalışayım:
Öncelikle; Survivor'da finale koşmak için kritik yarışmaları mutlaka kazanmak gerekiyor. Hakan da, Hasan da kazanmaları gereken en önemli müsabakalarda geriye düşüp, SMS tartısına çıkmak zorunda kaldılar. Buna en iyi örnek, Begüm'dür. Hiç öne çıkmadı, kimseyle dalaşmadı, kesin çizgilerle hiçbir grubun şemsiyesi altına girmedi ve böylelikle hiçbir kişi ve grubun şimşeklerini çekmedi. Ama kendisine en çok lazım olan oyunları hep kazanarak SMS tartısına en az çıkan isim oldu. Bu arada Hasan ile oynadığı son eleme oyununda Begüm'ün Turabi tarafından kendisine verilen doğru taktikle kazandığını ve Hasan'ı asıl eleyen kişinin Begüm değil, Turabi olduğunu da eklemeliyim.
Diğer yandan, yarışmacıların SMS sonuçlarının haftalar önce dondurulması, bazı yarışmacılara avantaj, Hasan ve Hakan gibi bazılarına ise dezavantaj getirdi. Seyirci, son olayları değerlendirme konusunda inisiyatif kullanamadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA