Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Şapkanızı sıkı tutun

Sumru Yavrucuk...
Bizim köşenin övgü şampiyonu oyuncularından. Bazen 'Acaba fazla mı abartıyorum?' diye kuşkuya kapılıyorum.
Böyle zamanlarda yolum tiyatroya düşüyor.
Çünkü o tüm yüreğimle takdir ettiğim oyuncular hakkında ilk kanaatime dönmemin, fikir ve yargılarım üzerinde sağlama yapmamın en kestirme yolunun, onları tiyatro sahnesinde izlemek olduğuna inanıyorum.
Sumru Yavrucuk'u tek kişilik 'Shirley' isimli oyununda izler izlemez, 'Onun yeteneği hakkında az bile yazmışım' dedim. Akatlar Kültür Merkezi'ndeki onca izleyiciyi tek başına sahneye odaklamak, hatta gözlerine far tutulmuş tavşan gibi hipnotize etmek kolay iş mi? Sumru, bir 'Shirley' oluyor, bir onun tiki kızı, bir kocası 'Joe'nun kimliğine bürünüyor, bir yakın arkadaşının...
Sözde taklidini yaptığı her karakteri, bakır ustası gibi tokmak tokmak beynimize kazıyor. Güldüre güldüre düşündürmeyi bu kadar endirekt şekilde gerçekleştirmek için Sumru'nun çılgın oyunculuğuna ihtiyaç duyanları ve onu bu oyun için seçenleri gönülden kutluyorum.
Ununu eleyip eleğini asmış, tek dostu ve sırdaşı mutfağındaki duvar olan bir kadının, hayattan çaldığı 15 sıra dışı güne şahitlik etmek, kadın ya da erkek olun fark etmez, şapkanızı önünüze koyup ilişkiler üzerine yeniden düşünmek için 'Shirley'e gidin.
Tabii şapkanızı yerinde bulabilirseniz. Zira Sumru Yavrucuk büyüleyici performansıyla onu çoktan başınızdan uçurmuş olabilir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA