Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Rejiler dikkat!

Teknoloji eşittir teferruat.
Teferruat eşittir risk. Risk eşittir daha çok hata... Bu domino taşı etkisi, kendini son olarak TRT Spor kanalında gösterdi. Spor Akşamı programında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın bir gün önce NTV'ye verdiği röportajda söyledikleriyle ilgili bir bant yayına verilecekti. Haberin anonsu yapıldı. O sırada rejiden yükselen bir ses yayına çıktı: "Allah belanı versin Aziz..." Skandal, TRT Genel Müdürü Şenol Göka'nın çıkıp bizzat Fenerbahçe taraftarından özür dilemesine neden olacak kadar vahimdi.
Canlı yayınların reji odaları acayip kaotik yerlerdir.
Başta yönetmen olmak üzere herkes bağırıp çağırır.
Bu sesler, sunucunun kulaklığına da gelir.
Gelin görün ki, sunucunun kulaklığı ile ağzındaki mikrofon arasında bir karış bile mesafe yoktur. Yani kulaklıktaki sesin, mikrofona ulaşması her zaman olasıdır.
Bu nedenle rejidekilerin bu ihtimali her zaman göz önünde bulundurup ses seviyelerine ve kullandıkları cümlelere dikkat etmeleri gerekir. Aman diyeyim...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA