Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Hayatınızın kontrolü kimin elinde?

Hepimizin hayatı doğru ve yanlış kararlar ile dolu...
İlişki, iş, arkadaş, yaşadığınız yer, çocuğunuzu nasıl yetiştirdiğiniz gibi birçok konuda verdiğiniz kararlarla bir seçeneği diğerine tercih ederken hayatınızı şekillendiriyorsunuz.
Diyelim, yaptığınız bazı seçimlerle arzu ettiğiniz şeyler öngördüğünüz gibi gerçekleşmedi. Zamanında doğru olduğunu düşündüğünüz bazı seçimlerin, yaşadıkça sizin için yanlış olduğunu gördünüz. Kendinizi ait hissetmediğiniz bir sektörde ya da bir evlilikte buldunuz. Ya da istediğinizi elde ettikten sonraki hissiniz değişti.
Şimdiki hayatınızda memnun olmadığınız şeyleri değiştirmek istiyorsunuz ama kolay değil! Çünkü alışkanlıklarınızla yüzleşmeniz lazım...

KARMAŞA VE ENDİŞE
Beynin değişmek isteyen yönü; değişmeye karşı olan, 'şartlanmış' yönü ile sürekli bir rekabet halinde… Daha iyi, daha özgür bir yaşam arzulayan yönünüz bastırıyor; risk almaktan korkan miskin yönünüz ise karşı koyuyor.
Belki yüzleşmeniz gereken bazı kararları ertelemek size 'çözüm' gibi geliyor. Doğru gitmeyen şeyleri başkasının düzeltmesini ya da ödün vermeden koşulların kendiliğinden değişmesini bekliyorsunuz.
Bulunabileceğiniz en zayıf pozisyon bu… Sonuç; iç karmaşası, endişe ve memnuniyetsizlik… Ve sürekli hayatta bir şeyleri kaçırıyormuşum hissi… Bir süre sonra duygusal iradeniz yenik düşer, öz değerinizi kaybetmeye başlarsınız.
Yaşam enerjiniz azalır.
O yüzden yanlış karar vermekten korkmayın.
Bazen verdiğimiz o yanlış kararlar gözümüzün açılması, sezgilerimizin kuvvetlenmesi ve iç gelişimimiz için adım olabiliyor.
Hayatta 'doğru' karar verdiğimiz zamanlar az, genelde verdiğimiz kararlar sonucu doğruyu buluyoruz.

KENDİNİZE İNANIN
Doğru seçim illa hayatınızı kolaylaştıracak diye bir şey de yok!
Bazen zorluklar 'yanlış' şeyi yaptığınız için değil, doğru şeyi yaptığınız için karşınıza çıkar. Anlam zaten zorluktan doğar. O zorluk size karakter kazandırır... "Kendine güvendiğin anda, nasıl yaşayacağını bilirsin" demiş Goethe!
Mesela; hayatın akışına ve değişime daha esnek olabilmeyi öğrendiğinizde ya da kapıdan dışarı adım atmadığınızda kendinizi güvende hissedebilirsiniz.
Yaptığınız seçimlerin avantaj ve dezavantajını, günlük yaşantınızı ve sağlığınızı nasıl etkileyeceğini en iyi siz bilirsiniz.
Yeter ki kendinize inanın…

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA