Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

30 dakikada nefis yemekler

Akşam işten eve gideceksiniz, şimdiden kara kara düşünmeye başladınız. Dört kişilik misafiriniz var ve siz henüz ne pişireceğinize karar vermediniz. Herhangi bir hazırlığınız da yok... İşte o an, İdilika imdadınıza yetişiyor ve 30 dakikada en havalı ve lezzetli sofrayı kurmanıza yardımcı oluyor. Öncelikle iş çıkışı markete gidiyoruz, gerekli birkaç baharat, salata malzemesi ve tavuk alıyoruz...

EVDE ALFREDO FETTUCİNİ YAPABİLİR MİYİZ?

Elbette yapabiliriz. O kadar basit ki... Gerekli malzemeleri yazıyorum.

4 yemek kaşığı pesto sos (marketlerde hazır satılanları var, lakin biz zaten yapıp kavanozda saklıyoruz öyle değil mi?)
1 paket fettucini makarna (Bulamadıysak spagetti de olur)
1 kutu (200 ml) çiğ krema
Tuz, karabiber

ÜZERİ İÇİN:
Rendelenmiş toz parmesan peyniri

Hemen yapımına geçelim... Bir tencerede su kaynattık, makarnalarımızı üzerinde yazan dakikadan iki dakika önce aldık. Hayır, kesinlikle soğuk sudan geçirmiyoruz. Gerçek bir İtalyan makarnası asla soğuk sudan geçirilmiyor. Bunu biz uydurduk herhalde! Teflon tavada pesto sosumuzu ısıtıyoruz. Tam ısınırken, bir paket çiğ krema ekleyelim. Kremayı son dakika ekliyoruz çünkü kaynayıp yağının ayrışmasını istemeyiz. Bu enfes kokulu, nil yeşili sosun içine haşladığımız makarnaları ekledik. Maksimum iki dakika daha pişiriyoruz. Servis tabağına alıp üzerine rendelenmiş parmesan peyniri ve fesleğen yaprağı ekleyerek servis ediyoruz.


GARANTİ PESTO SOS
1 küçük paket (onlar 20 gr. oluyor) taze fesleğen, manava uğradıysanız ve orada taze fesleğen bulabildiyseniz ne ala... O halde bir demet taze fesleğen yaprağını alalım.
İçine 20 gr. dolmalık fıstık (Bir paket oluyor )
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
Tuz, karabiber
Zeytinyağı

YAPILIŞI:
Hepsini robotta çekiyoruz. Şahane bir pesto sos elde ettik. Zeytinyağını fazladan eklersek akışkan bir kıvamı olur. Aksi halde kızarmış ekmeğin üzerine sürülebilecek koyu bir kıvamda sos elde edip kavanoza koyabiliriz.

PÜF NOKTASI
Pesto sosu yaparken, fesleğen yaprakları kuru olursa, sosunuz daha az yağlı ve kıvamı daha güzel olur.

İDİLİKA'NIN ÇITIR TAVUĞU

4 tavuk göğüs fileto

PANELEMEK İÇİN:
1 su bardağı un
2 çay kaşığı kurutulmuş adaçayı
2 çay kaşığı toz zencefil tozu
2 çay kaşığı kekik
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
Tuz, karabiber

BULAMAÇ İÇİN:
2 yumurta
2 kaşık su

SOSU İÇİN:
1 ölçü bal
1/4 ölçü soya sosu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş rendelenmiş zeytinyağı NOT: Ölçü yazarken, aslında tam olarak kastettiğim şu: Bal miktarının dörtte biri oranında soya sosu kullanmalıyız. Bu sosa tavukları bandıracağımız için, ne kadar kullanacağınız biraz size kalmış.

YAPILIŞI:
Tavukları önce baharatlı una, ardından çırpılmış yumurta ve su karışımına, sonra tekrar un karışımına buluyoruz. Önceden ısıttığımız ama kızdırmadığımız az yağlı bir teflon tavada arkalı önlü kızartıyoruz. Yağın yanmasını istemediğimiz için altını çok açmayalım. Sonra kağıt havlunun üstüne alıyoruz.

SOS İÇİN:
Sos tenceresine zeytinyağı ve sarımsakları alıp hafif çeviriyoruz. Üzerine soya sosu ve en son olarak bal koyuyoruz. Zira bal pişirilmeye cok uygun bir gıda maddesi değildir; ısıtmak yeterlidir. Çıtır tavukları bu sosa bandırıp çıkarttığımızda inanılmaz bir renk alacak. Roka yapraklarının üzerinde sofraya getirmeye ne dersiniz?

PÜF NOKTASI
Tavukları önceden paneleyip dondurursanız, piştiğinde şekli daha güzel, dışı daha çıtır olacaktır. Tavuğu ya da eti panelemeden önce yumurtayı su ile çırpıp havalandırırsanız; pane, eti daha güzel kaplar.

TATLI OLMADAN OLUR MU? OLMAZ!
İşte size en kolay ve havalı tariflerden birisi... Yapımı bir-iki dakika alıyor. Kaymaklı dondurmayı kuplara koyuyoruz. Üzerine bir adet pişmaniyeyi elimizle parçalıyoruz. Sonra üzerine ister karamel sos, isterseniz çikolata sos dökerek, fındık fıstık ya da badem serperek sunuyoruz. Deneyin, siz de bayılacaksınız!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA