Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çikolatalı mus

5 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı toz şeker
1.5 çay bardağı sıcak su
1 su bardağı damla çikolata
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı portakal suyu
2 adet yumurtanın sarısı
Yumurta aklarını ve şekeri bir kaba koyun ve benmari usulü ısıtın. Sudan alıp kar haline gelinceye kadar çırpın. Diğer taraftan sıcak suda damla çikolatayı eritin. Üstüne tereyağını ekleyin. Sos ılınınca yumurta aklarını ekleyin. Yumurta sarılarını ve portakal suyunu da katıp akları çökmeden karıştırın. Karışımı kuplara paylaştırıp buzdolabında 2-3 saat bekletin. Arzu ettiğiniz meyvelerle süsleyin.

Peynirli mantı
2,5 su bardağı un
Aldığı kadar süt
1 çay kaşığı tuz İçi için:
100 gr. beyaz peynir
4 çorba kaşığı süzme yoğurt Üstü için: lTereyağı
Pul biber
Un, süt ve tuzla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve her birini ince açın. Yufkaları karelere kesin. Rendelenmiş beyaz peynir ve süzme yoğurdu karıştırıp kare hamurların üzerine paylaştırın ve üçgen şeklinde katlayın. Kaynayan tuzlu suda 10-15 dakika haşlayın. Üzerine yağda kızdırılmış pul biber dökerek servis yapın.

Yumurtalı köfte
5 adet yumuta
200 gr. kıyma
1 çay bardağı un l 1 çay bardağı galeta unu l Tuz
Karabiber
1 su bardağı sıvı yağ
4 adet yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın. Soğuduktan sonra soyun, una bulayın. Köfte için kıyma, tuz ve karabiberi yoğurun. Dört eşit parçaya ayırın, elinizle yassılaştırarak açın. Yumurtaları içine yerleştirin. Yumurta görülmeyecek şekilde kapatın. Kalan yumurtayı çıpın. Köfteleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA