Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Soğan soslu antrikot

6 parça antrikot
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Soğan sos için:
1 kg. soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet kesme şeker
1 çay bardağı sirke
Tuz
Soğanların kabuklarını soyun, her soğanı sekiz parça olacak şekilde kesin ve zeytinyağında hafifçe sote edin. Üzerine salçaları, kesme şekeri ve tuzu ilave edip bir-iki dakika daha kavurun. Sirke ekleyip 15 dakika pişirin ve kenara alıp dinlendirin. Sıvı yağı yapışmaz yüzeyli tavaya alıp antrikotları önlü arkalı pişirin. Servis tabağına alıp soğan sosla birlikte servis yapın.

Üzümlü muffin
1 su bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı ceviz
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 portakal kabuğunun rendesi
1 limon kabuğu rendesi
Tarçın, vanilya, kabartma tozu
1 çay bardağı eritilmiş çikolata
Zeytinyağı
Yumurtaları ve şekeri çırpın. İçine kıyılmış cevizi, limon ve portakal kabuğu rendesini, tarçını ve üzümü ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilyayı, kabartma tozu ve unu ilave ederek karıştırın. Karışımı muffin kalıplarına paylaştırın, 170 derecedeki fırında pişirin.

Kestaneli pilav
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz ve tarçın
100 gr. kestane
2.5 su bardağı su
Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun. Pirinci ve soğanı tereyağında beş dakika kavurun. Üzerine tarçın ve tuz ilave edip suyunu koyun ve 20 dakika kadar pişirin. Üzerine kestaneleri ilave edin. Beş dakika daha birlikte pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA