Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bakla mantısı

Bir su bardağı iç baklayı iki su bardağı suda haşlayıp blender'dan geçirin. Un, sıvı yağ, dereotu, peynir, tuz ve su ekleyerek sert bir hamur yapın. Hamuru açıp küçük parçalara kesin. 170 derecelik fırında pişirin. Kalan baklaları yağda soteleyin. Mısır nişastası, iki su bardağı su ve baharatları ekleyip pişirin, hamurların üzerine dökerek servis yapın.

MALZEMELER


1 kg. iç bakla
2 su bardağı un
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 demet kıyılmış dereotu
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

MAHLEPLİ SADE POĞAÇA

Ilık sütü ve mayayı karıştırın. Üzerine üç çorba kaşığı kadar un serpin ve kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin. Üzerine şeker, tereyağı, mahlep ve unu ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın. 30 dakika üzeri kapalı olarak kabarması için bekleyin. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER


5 gr. yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
1.5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı mahlep

DOMATES SOSLU PAZI

Pazı yapraklarını haşlayıp soğuk sudan geçirin. Ezilmiş peynirleri, kıyılmış taze soğan ve naneyi, zeytinyağını ve dövülmüş sarımsağı karıştırın. Pazı yapraklarının içlerine bu peynirli karışımdan koyup börek sarar gibi sarın. Domatesi rendeleyip zeytinyağında pişirin.

MALZEMELER


3 adet domates
150 gr. beyaz peynir
50 gr. tulum peyniri
1 demet taze soğan
1 demet pazı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet nane
3 diş sarımsak

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA