Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Havuç sirkelisi

Kıymayı, tereyağında rengi dönene kadar kavurun. Salçayı ilave edip biraz daha kavurun. Doğranmış havuçları ekleyin, iki dakika sonra piyazlık doğradığınız soğanı da ekleyin. Yemek suyunu çekince pirinci ve suyu katın. Bir taşım kaynayınca tuz ve karabiber ekleyin ve ocağı kısıp 20 dakika pişirin. Ocaktan indirmeden sirkeyi katıp karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER
4-5 adet havuç
5 çorba kaşığı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
150 gr. kıyma
1.5 çorba kaşığı salça
6 adet soğan
2.5 su bardağı su
3 çorba kaşığı sirke
Tuz, karabiber

YEŞİL MERCİMEKLİ SALATA
Mercimekleri yumuşayana dek haşlayın. Yıkanıp suyu süzülmüş Akdeniz yeşillikleri, roka yaprakları ve göbek marulu elinizle kopartıp derin bir kaseye alın. Üzerine kiraz domatesleri atın. Tuzunu katıp zeytinyağı gezdirin. Yeşil mercimeği salatanın üzerine döküp servis yapın.

MALZEMELER
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 tutam Akdeniz yeşilliği
3-4 yaprak göbek marul
5 adet kiraz domates
6 yaprak roka
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

İKİ RENKLİ MUHALLEBİ
Toz şeker, nişasta, un ve yumurtayı karıştırın. Sütü ilave ederek muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan indirip vanilya ve margarini ekleyin. Karışımdan bir miktar ayırın. Ayırdığınız karışıma kahve ekleyip karıştırın. Sade karışımı kaselere boşaltın. Ortasına kahveli karışımdan bir miktar yayın. Mevsim meyveleriyle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
12 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı margarin
1 çorba kaşığı kahve

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA