Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

İnsanları gerçek hayatta da engellemek mümkün olsaydı…

İngiliz şaheseri, Emmy ödüllü dizi 'Black Mirror'ın 2015 özel bölümüyle büyülendim! Durup durup başa sardım. Yine teknofobiye dokundurup teknolojinin insan yaşamı üzerindeki etkisi üzerine düşündürüyor. Hâlâ etkisindeyim! 1.5 saatinizi bu bölüme ayırın derim. Gelecekten mesaj var desem yeridir!
Bölümün en gözde mesleği, 'popüler kültür psikoloğu' olmak. Nasıl mı? Google Glass'ın ötesinde bir lense, yani 'zed gözü'ne sahip olduğunuzu düşünün. Bu göz, retinanıza yerleştiriliyor; sayesinde her türlü iletişime geçebiliyor, bilgi edinebiliyor, bilmediğiniz her konuyu Google'a sorabiliyorsunuz. Ne bir tuş var, ne de ekran; her şey gözünüzün içinde. İşte bahsettiğim psikologlar da bu gözün kolaylığı. Onlardan sosyal yaşamınıza rehberlik hizmeti alabiliyorsunuz.
Dizinin bu bölümünde de; içine kapanık, asosyal bir gencin, katıldığı bir partide gözüne kestirdiği kadını elde etmek için neler yapabileceğini görüyorsunuz. Gencin gözünden tüm gününü ekran başından izleyen psikolog; talimatlar vererek, gencin asla pas vermeyecek bir kadını tavlamasına yardımcı oluyor.
Bir diğer zed göz yeteneği ise kişileri engelleyebiliyor olması… Akıllı telefonlarımızla sosyal medyada devamlı birilerini engelliyoruz. İşte bu özelliğin gerçek hayatta da olduğunu varsayın. Engellediğiniz kişi o anda tuhaf bir siluete dönüşüyor; ne sesini duyuyorsunuz, ne de mavi bir ışıktan ötesini görebiliyorsunuz. Siz engelini kaldırmadığınız takdirde sizinle geçemiyor. Peki, siz şu an birilerini engelleyecek olsanız, kimleri engellerdiniz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA