Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çağan Irmak neden susuyor?

Çağan Irmak'ın 'Unutursam Fısılda' ile Cem Başeskioğlu'nun 'Sen Ne Dilersen' filmleri arasındaki benzerlikleri yazdıktan sonra farklı tepkiler aldım.
Kimileri Çağan gibi kalemi güçlü bir sinemacının kopya çekmeyeceğini, bu tür benzerliklerin sinema sanatında normal olduğunu söylüyordu.
Kimileri ise Irmak'ın daha önce de kopya çekmekle suçlandığına dikkat çekiyordu.
Örneğin Fatma Karahisarlı telefon açtı. 2003 yılında 'Kırmızı Kediler' adlı kitabını piyasaya çıkaran Karahisarlı, 'Babam ve Oğlum' filminin senaryosunda kitaptan alıntı yapıldığı iddiasıyla 2006 yılında dava açmıştı. Karahisarlı; davayı kaybetmiş ama hukuk mücadelesine devam ettiğini, gerekirse Avrupa'daki mahkemelere de başvuracağından bahsediyordu.
Karahisarlı, "Kendi ellerimle kitabımı Çağan Bey'e götürmüştüm, sonra telefonlarıma çıkmadı. Suçlamalara bile doğru dürüst yanıt vermedi" diyordu.

ŞAŞIRTICI BENZERLİK
Hem 'Unutursam Fısılda'yı, hem de 'Sen Ne Dilersen' filmlerini izleyenler ise aradaki benzerliklere şaşırıyor.
Sinema bilgisine güvendiğim Kelebek yazarı Onur Baştürk köşesinde şöyle yazmış: "Peki film (Unutursam Fısılda), 2005 yılında çekilmiş 'Sen Ne Dilersen'e benziyor mu? Evet, benziyor.
İki filmi arka arkaya izleyince daha iyi anlıyorsun (ki ben öyle yaptım). Cem Başeskioğlu'nun iddiaları boşuna değilmiş diyorsun…"
Yazılarıma gelen tepkiler arasında en çok 'Başeskioğlu kim ki; bir-iki kötü film çekmiş, şimdi sinema kursu veren biri. Ona mı yoksa koskoca Çağan'a mı inanacağız' benzeri yorumlar yapanlara şaşırdım.
Başeskioğlu yaşanacakları bildiği için "Dava açsam ne değişir ki… Onlar güçlü, onlar köşeleri tutmuş, istediklerini yapıp insanları ezip geçebiliyorlar" demişti.
Derdim 'güçlüler ve kaybedenler' edebiyatı yapmak değil ama maalesef durum bu!
Başeskioğlu gibi 'kaybedenler' değil, güçlüler haklı çıkıyor hep! Karahisarlı'ya asıl koyan da buydu galiba; Çağan'ın kendisini kaâle almaması, suçlamalara bile yanıt vermemesiydi.
Hakkında yine intihal suçlamaları var ama Çağan hiç konuşmuyor. Bir insan neden haklılığını savunmaz ki? Çünkü o koskoca Çağan Irmak! Fatma Karahisarlı ve Cem Başeskioğlu kim ki? Filmleri çalıntı olduğu iddia edilsin ne fark eder ki, nasıl olsa o çok güçlü, nasıl olsa ona inanlar daha çok olacak! Çağan; gerçek hayatta filmlerindeki kadar duygusal değil, daha profesyonel galiba. Medyada algı yönetimini iyi biliyor. Hiç konuşmayınca nasıl olsa her şey unutuluyor!
Gerçekten unutuluyor mu acaba?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA