Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Steak house'lara kaçak et

Beş-altı ay önce "Hangi steak house'a, kebapçıya gitsem, şefler 'Özel yetiştiricimiz var, etlerimizi özel otlaklarda yetişmiş hayvanlardan elde ediyoruz' diyor. Ama Türkiye'de özel otlaklarda yetişen hayvanların sayısı az, bu etler nerden geliyor?" diye yazmıştım.
Nerden geldiğini dün gazetelerden öğrendik.
Mersin'de gümrüklerde düzenlenen kaçak et operasyonunda; bir firmanın Türkiye'den transit geçişle Irak ve Suriye'ye geçecek 1044 ton eti ülkemizde piyasaya sürdüğü ortaya çıktı.
Etler, Paraguay ve birkaç Güney Amerika ülkesinden getirilmiş. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, kaçak etlerin lüks restoranlarda da kullanıldığını söyledi. Bu etler, piyasa fiyatı olan 50 lira yerine 20 liradan lüks restoranlara satılıyormuş.

UCUZA SATILIYOR
Kâra bakar mısınız; kilosunu 20 liraya alıp sonra da fahiş fiyatlara satıyorlar. Fiyatını geçtim; bu kaçak etlerin sağlıklı olup olmadığı, hangi koşullarda bekletildiği belli değil!
Elbette bütün restoranları zan altında bırakmayalım ama yetkililerin açıklamasına bakılırsa bu etler bazı lüks restoranlara da satılmış. Ucuza kaçak et alıyorlar, pahalıya satıyorlar, bir de üstüne "Bizim özel yetiştiricimiz var, hayvanlarımız otlaklarda kekikle besleniyor" diye edebiyat yapıyorlar. Biz de hem bu yalanları, hem de kaçak eti afiyetle yiyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA