Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Dijital yayıncılığın yeni aktörü

Digitürk, D-Smart ve Teledünya... Şimdi bu dijital platformlara Filbox da eklendi. Oflaz Medya Grubu, Filbox ile dijital platform sektöründe büyük bir atılıma hazırlanıyor. Filbox'un genel müdürlüğüne, telekomünikasyon sektöründe 30 yıllık yöneticilik deneyimi olan Aydın Çamlıbel'in getirilmesi önemli bir hamle.
Çamlıbel, Türkiye'de Kablo TV'yi ilk kuranlardan ve Kablo TV'de grup müdürlüğü yaptı. Vodafone'da satıştan sorumlu genel müdürlük yaptıktan sonra Telekom'a geçen Çamlıbel, burada da dört yıl genel müdür yardımcılığı ve CEO danışmanlığı yaptı.
Geçenlerde Çamlıbel ile Filbox'u konuştum. Çamlıbel; Filbox'ta Türksat uydusu üzerinden şifresiz izlenen ulusal ve yerel kanalların yanı sıra spordan belgesele birçok tematik kanalın yer alacağını söyledi. Sinema kanallarında iddialı olduklarını söyleyen Çamlıbel, şöyle konuştu: "SinemaTV, SinemaTV 2, Sinema TV Aile, SinemaTV 1001, SinemaTV Aşk, SinemaTV Aksiyon olmak üzere 24 saat HD yayın yapan altı sinema kanalımız var. Bu kanallarda yılda 1000 film gösterilecek."

YENİ TEKNOLOJİ: FİLBOX
Çamlıbel; Filbox'ta ayrıca RTL, Sci Tech, Viasat Nature, Viasat History, Da Vinci Learning, FightBox gibi birçok önemli kanalın da olduğunu ve bunlara yenilerinin ekleneceğini belirtti.
Peki Filbox'un, diğer platformlardan farkı ne olacak? Çamlıbel bu soruya şöyle yanıt verdi: "Sektörde yeni olduğumuz için teknolojimiz yeni. Televizyonlara hem 'cam modül' hem de 'set üstü kutu' olarak takılabiliyoruz. Dijital kutumuz en son teknoloji ürünü, kullanıcılar çok hızlı zap yapabiliyorlar. İzleyici bu yeni teknolojinin farkını, ekrandaki görsel kaliteden daha iyi anlayacaklar."
Filbox'un rakiplerini hatırlatınca Çamlıbel ilginç bir bilgi paylaştı: "Evet, rakiplerimiz güçlü ama Türkiye'deki 20 milyon hanenin sadece 5 milyonu dijital TV platformu üyesi. Geriye kalan 15 milyon hane, dijital platforma üye değil. Yani daha dörtte üçü işlenmemiş bir pazar var. Biz araştırmalar yaptık; insanlar faturalardaki sürpriz artışlardan ve üye oldukları platformlardan kolay kolay çıkamamaktan şikayetçi. Biz tüketicinin kafasını karıştırmayacak abonelik fırsatı sunacağız. 'Üç ay sonra faturam artar mı?' diye düşünmeyecekler. Bir yılık makul üyelik anlaşmaları sunacağız. Bir yıl sonra üyelikten ayrılmaları için telefon açmalarına bile gerek kalmayacak."
Filbox, dijital platform yayıncılığında dengeleri değiştireceğe benziyor!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA