Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Klima ve çanak anten kirliliği

Parası olan olmayan herkesin müteahhit olduğu ve herkesin kafasına göre bina diktiği Türkiye, mimari açıdan zevksizlik abidesi bir ülke.
Mimar Sinan gibi büyük dehalar yetiştirmiş, mimaride medeniyete öncülük etmiş atalarımıza hiç yakışmayan, bitişik nizam evlerde oturuyoruz ne yazık ki.
Bir de bu çirkin binalara herkes kafasına göre klima ve çanak anten takınca, şehirlerimizin görüntüsü daha da kötü oluyor. Hadi binalar yapılmış bir kere, kötü de olsa yıkmak zor; bari klima ve çanak antende bir standarda kavuşsak. Teknoloji gelişti; tek bir çanak antenle tüm bina TV seyredebiliyor. Ne gerek var her binaya 5-10 çanak anteni takmaya? Klima kirliliğine çözüm olarak da, yeni yapılan binalarda ortak havalandırma sistemi kurulmalı.
Dün gazetelerde okudum: İzmir'de belediye, tarihi Agora Yolu üzerinde bulunan İkiçeşmelik Caddesi'ndeki binalarda bulunan klimaları özel kafesle kamufle ederek görüntü kirliliğini önlemeye çalışıyor. İyi fikir; diğer belediyelere de örnek olmalı. En azından eski binalardaki klimaları kamufle edebiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA