Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Tecavüz mağduru erkekler için klinik

İsveç'te Södersjukhuset (SÖS) bünyesinde cinsel taciz ve tecavüze uğramış erkekler için klinik açıldı. Bu dünyada bir ilk!
Klinik Şefi Lotti Helström'ün verdiği bilgilere göre; İsveç'te sadece 2014 yılında erkeklere yönelik 370 tecavüz olayı kayıtlara geçmiş.
Ayda üç ila beş erkeğin kliniklerine başvuracağını tahmin ettiklerini belirten Helström, "Cinsel tecavüze uğrayan erkeklerin büyük çoğunluğu yine başka erkekler tarafından taciz ediliyor. Bu kişilerin insani ve cinsel kimlikleri karmakarışık oluyor. Bu da bizim karşı karşıya olacağımız en büyük zorluk olacaktır" diyor.
Hep kadınların tacize ve tecavüze uğradığına dair haberler okuyoruz ama Türkiye'de de tecavüze ve tacize uğrayan erkekler de var ama kolay kolay haber olmuyor bu vakalar.
Cezaevlerinde ya da bir eşcinsel ilişkide tecavüze uğrayan erkekler de var.
Tecavüz ve taciz mağduru erkeklerin çoğu da çocuklar ve gençler.

TRAVMA BÜYÜK
Taciz mağduru erkek denince akla ilk, Demi Moore ve Michael Douglas'ın 'Taciz' filmi geliyor ama gerçek hayatta bu vakalar da yaşanıyor.
Baksanıza; dünyanın en medeni ülkeleri arasında gösterilen İsveç'te sadece 2014 yılında erkeklere yönelik 370 tecavüz olayı kayıtlara geçmiş.
Bu rakam acaba Türkiye'de kaç? Tabu olan bu konu hakkında araştırmalar yapılmasında fayda var.
Çünkü İsveç'teki kliniğin şefi Helström, erkeklerde tecavüzün fiziksel ve psikolojik sağlıklarına olan etkilerinin, kadınlara göre çok daha büyük olduğunu ve tecavüze uğrayan erkeklerde post travma sendromu riskinin de çok daha fazla olduğunu söylüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA