Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sean Penn CIA ajanı mı?

'El Chapo' (Bücür) lakaplı dünyanın en büyük uyuşturucu baronu Jocquin Guzman'ın yakalanmasında Sean Penn'e verdiği röportajın büyük rol oynadığı iddia ediliyor. Penn'in CIA ajanı olduğunu iddia edenler bile var.
Vallahi Hollywood, Ronald Reagan gibi ABD Başkanı da çıkardı ama Penn gibi muhalif bir yaşayan efsaneden CIA ajanı çıkmaz! Eğer Chapo'nun yakalanması için CIA'e yardım ettiyse, yüz estetiği olup çoktan kayıplara karışması gerekiyordu.
El Chapo bu, ihanet edeni yaşatmaz!
Kaldı ki, Penn niye CIA'e yardım etsin? Ne kadar büyük bir suçlu olsa da El Chapo, Penn'e güvenmiş.
Penn de kendisine güvenenlere yamuk yapacak bir adam değil. Bu arada Oscar'lı oyuncu, "Meksika'nın iki başkanı var, ben birincisiyle görüştüm" diyerek El Chapo'ya saygıda kusur etmemiş.
Benim asıl anlamadığım; Penn ve El Chapo, takip edileceklerini bilmiyorlar mıydı? İkili, geçtiğimiz Ekim ayında buluşmuş. Buluşmanın sızmaması için büyük önlemler alınmış. Penn'i, El Chapo ile buluştuğu Meksika'daki dağlık alana götüren uçak bile radara yakalanmayacak sistemle donatılmış.
Peki, El Chapo niye risk aldı? Çok paraya, üne sahipken, hapishaneden de kaçmışken; CIA'in kesin takip edeceği Penn ile niye görüştü?

ÖLÜMSÜZLÜK İÇGÜDÜSÜ
Meksikalı aktris Kate del Castillo, 2012'de El Chapo'yu, hayatını anlatan bir filmin çekilmesine ikna etti. Belki de El Chapo, cezaevinde rahmetli meslektaşı Pablo Escobar'ı dünya çapında fenomen yapan dizi ve filmleri izledikten sonra film projesine onay verdi. El Chapo, kendisini Penn'in oynamasını istiyordu. El Chapo, hapishaneden kaçtıktan sonra Castillo, Sean Penn ile LA'de görüştü. Oscar'lı oyuncu, böyle bir filmin çekilmesinin şu an için mümkün olmadığını söyledi ve film yerine röportaj yapma teklifinde bulundu. El Chapo da röportajı kabul etti.
Penn sadece iki Oscar'lı bir oyuncu değil; daha fazlası. Her fırsatta ABD'nin savaş yanlısı politikalarını, ambargoları protesto eden, Irak'a, İran'a, Venezuela'ya serbest muhabir olarak gidecek kadar yürekli bir insan. Muhtemelen Penn'in muhabirlik aşkı kabardı ve yaşayan en büyük uyuşturucu kaçakçısını yakından tanımak istedi.
Zaten El Chapo da bir gün yakalanacağım, bari hikayemi Penn vasıtasıyla anlatayım diye düşündü ya da onu yakalanmayacağını düşünecek kadar büyük özgüveni yakalattı. Hikaye, insanoğlundaki ölümsüz olma içgüdüsüne bağlanıyor. Uyuşturucu illetinin en büyük kaçakçısı da, sinema tarihinin en büyük oyuncusu da; ölümsüz olmayı istiyordu. İkisi de buna çoktan ulaştı, sadece filmini yapmak kalıyor. Penn, mutlaka bir gün El Chapo'yu oynar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA