Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Futbolcular tacizcileri ihbar etmeli

İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Clarke, cinsel istismar iddiaları ile ilgili "1990'lardaki futbol camiasına, ayakta uyuduğu ve problemin bir parçası olduğu için kızgınım. Federasyonun bu konudaki soruşturması daha geniş kapsamlı olmalı, geçmişte yaşanan olayların köküne kadar inilmeli." dedi.
Şu an İngiltere'de, futbolda çocuk istismarı vakaları 1990'lara kadar takip ediliyor. Federasyon çok geniş çaplı bir araştırma başlattı. konuşan çıkar mı?
Peki, Fatih Terim'in "Fiziksel ve duygusal istismardan daha önemlisi cinsel istismarın da bir hayli fazla olduğunu gördük" açıklamasından sona Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ne yaptı? Şu ana kadar tek bir açıklama dahi yapmadı.
2001 yılından itibaren çocukları korumak için yeni kurallar getiren İngiltere Futbol Federasyonu, takımlarda genç oyuncularla iletişim halinde olacak sosyal yardım görevlilerinin bulunmasını zorunlu kılmıştı.
Terim, göreve geldiğinden itibaren genç sporcuları istismar tehlikesine karşı korumak için bir birim oluşturduklarını söylüyor.
Ya öncesinde ne yapıldı? Bilmiyoruz, belki de hiçbir şey yapılmadı!
Futbolu bırakmış ya da devam eden futbolcular, eğer çocukken altyapılarda cinsel istismara uğradılarsa, İngiltere'deki meslektaşları gibi çıkıp bunları açıklasınlar. Evet, bunu açıklamak zor bir karar ama en azından gizli kalmak kaydıyla TFF'na ihbarda bulunmalılar. Onları taciz edenler şu an hâlâ bir yerlerde antrenör olarak başka çocukları taciz ediyor olabilir. Bu futbolcular, aynı acıyı başkalarının yaşamasını istemiyorlarsa, insanlık namına TFF'ye ihbarda bulunmalılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA