Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Demirören’in Ali Koç’u engellemesi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile beyaz eşya üreticisi Arçelik arasında imzalanan milli takımlar anasponsorluk anlaşmasından sonra Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç ile TFF Başkanı Yıldırım Demirören gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir muhabir, Koç'a "Futbol camiasını özlediğinizi duyduk.
Yakın zamanda var mı böyle bir plan?" diye soru yöneltirken, Demirören; önce elini kaldırıp mikrofona götürdü, sonra da "Tamam sen bana sor" diyerek muhabirin sorusunu tamamlamasını engelledi ve hemen konuyu değiştirdi.
Demirören, soruya müdahale ederken çok sakindi ama bu sakinliğin ve yavaşlığın içinde inanılmaz hızlı olduğunu sonradan anlıyordunuz.
Birkaç saniyede bir psikiyatrist gibi hem muhabiri, hem de Koç'u hipnotize etti. Ee kurtlar sofrası futbol camiasına yıllarınızı verince işte böyle Demirören gibi anında olaya müdahale edebiliyorsunuz.

BURASI KURTLAR VADİSİ
Koç ne olduğunu bile anlayamadı. Muhtemelen Demirören konuşmaya başlayınca içinden 'Tepki koysam mı, koymasam mı' diye geçirdi. 'Yok canım o sorunun sorulacağı bir ortam değildi zaten' diye de düşünmüş olabilir. Lakin ne olursa olsun Demirören'in yaptığı kabalıktı; hem Koç'u engelledi, hem de bir gazeteciyi kameraların önünde sansürledi.
Koç gibi gerçek bir beyefendinin 'Kurtlar Vadisi'nden farksız bu futbol ortamında işi gerçekten zor. Üstelik Koç'un rakibi de Demirören'den çok daha tecrübeli, her türlü oyunu bilen; hedefe ulaşmak için insanları kullanmakta master yapmış Aziz Yıldırım.



SAVAŞMALI
Ali Koç için her şey, Demirören'in muhabire müdahale ettiği anda yaşadığı o birkaç saniyelik duraksamada gizli. Koç, gerçekten Fenerbahçe başkanı olmak istiyorsa duraksamamalı, savaşmalı. Aziz Yıldırım'ın bırakmasını beklerse işi zor.
Koç, başkan olursa sadece Fenerbahçe'nin değil tüm Türk futbolunun kaderi değişir, Tükiye'nin en büyük kulübü gerçek anlamda profesyonelce yönetilir, dört büyükler arasındaki kavga biter. Fenerbahçe nefret edilen kulüp olmaktan kurtulur, futboldaki dümenler yavaş yavaş son bulur, kulüplerin içi boşaltılmaz.
Elbette tüm bunlar bir günde olmaz ama Koç'un Türkiye'nin en büyük kulübünde sunacağı doğru model, diğer takımlara da örnek olabilir. Özetle Ali Koç sadece Fenerbahçe için değil, Türk futbolu için daha cesur olmalı, savaşmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA