Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Neden Erdoğan her seçimi kazanıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Atatürk Havalimanı'na gitmek üzere öğle saatlerinde Tarabya Köşkü'nden çıktı.
Erdoğan, önce Hacıosman Metro İstasyonu yanında kurulan 'Evet' standını, sonra da 'Evet' standının hemen yakınında kurulan 'Hayır' standını ziyaret etti.

DOSTANE
Erdoğan, 'Hayır' çadırındaki görevlilerle yaklaşık 15 dakika sohbet etti.
Ben bu yazıyı yazarken Erdoğan'ın çadırda ne konuştuğu henüz medyaya düşmemişti.
Ama görüntülerden, Erdoğan ile 'Hayır'cıların dostane bir havada konuştukları anlaşılıyor.
Bu öncelikle demokrasimiz adına çok güzel bir gelişme; umarım bu ziyaret 16 Nisan'a yaklaşırken her geçen gün artan siyasi gerginliği azaltır.
Erdoğan'ın 'Hayır'cılarla konuşurken vücut diline ve yüz ifadesine dikkat ettiniz mi? Kendinden çok emin, gayet doğal ve söylediklerine canı gönülden inanan bir insan gibiydi. Sanki 'Hayır'cılara 15 dakika boyunca neden 'Evet' oyu kullanmaları gerektiğini tek tek anlatıyor gibiydi.
Aslında Erdoğan, 'Hayır'cıların çadırını ziyaret ederek büyük bir risk aldı. Taraflar birbirleriyle sert tartışmalara girebilir, istenmeyen bir olay da yaşanabilirdi.
Hem Erdoğan, hem de 'Hayır'cılar birbirlerine karşı hoşgörülü tavırlarıyla tarihe geçti. O çadırda Türk siyaset tarihine geçecek eşine az rastlanır bir olay yaşandı. Normalde tam yedi seçim kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu'nun böyle siyasi riskler alması gerekiyor ama onun aklına daha yeni muhtarlarla buluşmak geliyor.
CHP'liler bile Kılıçdaroğlu'nun pasif tavrını eleştiriyor.
Eminim birçok kararsız, Erdoğan'ın 'Hayır'cılarla konuşurkenki kararlı halinden etkilenecektir.
10 ay hapse mahkum olması üzerine "Muhtar bile olamaz" denen Recep Tayyip Erdoğan, neden girdiği her seçimi kazanıyor? Bu sorunun yanıtı Erdoğan'ın 'Hayır' çadırını ziyaretinde gizli. Rakipleri Erdoğan kadar davasına inanmıyorlar, risk almıyorlar, doğal değiller, güçlü bir profil çizemiyorlar ve en önemlisi cesur değiller.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA