Final Eğitim Kurumları'nın düzenlediği "Yaşam Boyu Sağlık" konulu seminerde konuşan Kardiyoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Canan Karatay, önemli açıklamalarda bulundu. Genç ve ileri yaşlarda ortaya çıkan bütün rahatsızlıkların nedeninin aşırı şeker ve rafine unlar olduğunu söyleyen Karatay, "Şeker hastalığı genetik değildir. Bunların hepsi önlenebilir ve önü alınabilir hastalıklar" dedi.
TOKSİT ETKİSİ
Şekerin insan vücudunda toksit etki yaptığını belirten Karatay, "Vücudumuz bizden akıllı. O kendini korumak için bu toksit maddeyi yani şekeri dolaşımda kalıp da organları, dokuları bozmasın diye hemen yağa yani trigliseride çeviriyor ve depoya gönderiyor. Depo neresi? İşte kalçalar, memeler, gırtlak, göbek, kollar, karaciğer. Tri-glseridler en tehlikeli kan yağlarıdır" şeklinde konuştu.
ZARARLARI BİLİNİYOR
Toz şekerin zararlı etkilerinin yıllardır bilindiğini anımsatan Karatay, "Bir hafta yalnız toz şekeri hayatımızdan çıkardığımız zaman trigliserid de düşüyor, kolesterol de düşüyor. Şeker aldığımızda ise trigliserid tepe yapıyor kolesterol de yükseliyor. Kolesterol neden yükseliyor? Şekerin tehlikeli etkisi dokuları harap etmesin diye" diye konuştu.