Yağın yarısını bir tavaya alıp, kuşbaşı doğranmış tavuk etini kızartın. Diğer taraftan arpacık soğanları bir tencereye alıp, ağır ateşte kavurun. Renkleri dönünce verev kesilmiş sultani bezelye ve tane bezelyeyi ilave edin. Bezelyeler kavrulunca tavuğu ekleyin. Süt ve tuzu ilave edip, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Kremayı da katıp, bir-iki dakika daha pişirin. Dereotu ile süsleyin.
MALZEMELER
Yarım kg. tavuk göğsü
6 çorba kaşığı sıvıyağ
15 adet arpacık soğan
250 gr. sultani bezelye
1 su bardağı tane bezelye
3 çorba kaşığı krema
1.5 su bardağı süt
Yarım demet dereotu
Tuz
* * *
Kabaklı makarna
Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Suyunu süzüp, bekletin. Bu arada kabak ve soğanı yarım ay şeklinde doğrayın. Doğranmış sebzeleri zeytinyağında beş dakika soteleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Üzerine makarnaları katıp, karıştırarak beş dakika daha pişirin. Doğranmış maydanoz ve dereotu ekleyerek servis yapın.
MALZEMELER
Yarım paket domatesli makarna
1 adet orta boy kabak
1 adet soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
* * *
Çikolatalı irmik tatlısı
Bir tencerede vanilya hariç tüm malzemeyi çırpın ve ocağa oturtun. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan almadan hemen önce vanilyayı da katın. Bir kek kalıbını ıslatıp, karışımı içine dökün. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletip, buzdolabına koyun. 1-2 saat dondurduktan sonra kalıbı servis tabağına ters çevirip çıkarın. Üzeri için, beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Krema ve vanilyayı da içine ekleyin. Bu karışımı tatlının üzerine gezdirip, dilediğiniz meyveyle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı tozşeker
1 litre süt
3-4 çorba kaşığı kakao
Yarım paket vanilya
Üzeri için:
2 adet 80 gr'lık beyaz çikolata
1 çay bardağı krema
1 çay kaşığı vanilya