
Yağın yarısını bir tavaya alıp, kuşbaşı doğranmış tavuk etini kızartın. Diğer taraftan arpacık soğanları bir tencereye alıp, ağır ateşte kavurun. Renkleri dönünce verev kesilmiş sultani bezelye ve tane bezelyeyi ilave edin. Bezelyeler kavrulunca tavuğu ekleyin. Süt ve tuzu ilave edip, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Kremayı da katıp, bir-iki dakika daha pişirin. Dereotu ile süsleyin.
MALZEMELER

Yarım kg. tavuk göğsü

6 çorba kaşığı sıvıyağ

15 adet arpacık soğan

250 gr. sultani bezelye

1 su bardağı tane bezelye

3 çorba kaşığı krema

1.5 su bardağı süt

Yarım demet dereotu

Tuz
* * *
Kabaklı makarna
Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Suyunu süzüp, bekletin. Bu arada kabak ve soğanı yarım ay şeklinde doğrayın. Doğranmış sebzeleri zeytinyağında beş dakika soteleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Üzerine makarnaları katıp, karıştırarak beş dakika daha pişirin. Doğranmış maydanoz ve dereotu ekleyerek servis yapın.
MALZEMELER
Yarım paket domatesli makarna

1 adet orta boy kabak

1 adet soğan

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tuz

Karabiber
* * *
Çikolatalı irmik tatlısı
Bir tencerede vanilya hariç tüm malzemeyi çırpın ve ocağa oturtun. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan almadan hemen önce vanilyayı da katın. Bir kek kalıbını ıslatıp, karışımı içine dökün. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletip, buzdolabına koyun. 1-2 saat dondurduktan sonra kalıbı servis tabağına ters çevirip çıkarın. Üzeri için, beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Krema ve vanilyayı da içine ekleyin. Bu karışımı tatlının üzerine gezdirip, dilediğiniz meyveyle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER

10 çorba kaşığı irmik

10 çorba kaşığı tozşeker

1 litre süt

3-4 çorba kaşığı kakao

Yarım paket vanilya
Üzeri için:

2 adet 80 gr'lık beyaz çikolata

1 çay bardağı krema

1 çay kaşığı vanilya