Fava nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? soruları yemeğin Masterchef 2021 son bölümde yapılması sonrasında merak konusu olarak yoğun şekilde araştırılmaya devam ediliyor.
FAVA NASIL YAPILIR, TARİFİ NEDİR?
MALZEMELER
- 3 su bardağı kuru iç bakla
- 2 adet orta boy soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım limonun suyu
- 3 adet kesme şeker
- 5 su bardağı su, tuz
Süslemek için:
- 2 adet zeytin
- 2 dal taze soğan
- 5'er dal dereotu, nane maydanoz
FAVA YAPILIŞI
- Baklaları suya koyup 6-7 saat bekletin. Süzüp bir kaba alın.
- Üzerine ince doğradığınız soğanları, zeytinyağı, şeker, limon suyu, tuz ve suyu ilave edin.
- Ocağa oturtup 35-40 dakika pişirin.
- Ocaktan alıp blenderden geçirin ve istediğiniz bir kalıba dökün.
- Dolapta 2-3 saat bekletip servis tabağına ters olarak çevirin.
- Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp çiçek şeklinde favanın üstüne yerleştirin.
- Taze soğanlardan çiçek saplarını, nane ile de yapraklarını oluşturun.
- Etrafını dereotu, nane ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın.