Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

Yediklerinize bir de bu gözle bakın

Sağlık için meyve ve sebze yemek şart. Peki ama hangisin i yersek, hangi organımız faydalanır? Bunu anlamak içinse meyve ve sebzelerin şekline bakmanız yeterli

Yediğiniz sebze ve meyvelerin, içerdikleri vitamin ve minareller nedeniyle vücudunuza sayısız yararı var. Ancak çoğu zaman neyin, hangi organınıza iyi geleceğini hatırlamakta zorlanmanız mümkün. Belki de sadece yediklerinizin şekline bakmanız yeterli...
Sağlık yayınları yapan Healtista isimli site, Avrupa'da yüzyıllar öncesinden bu konuda yapılan araştırmalara gönderme yaparak, tüm dünyada Doctrine of Signature (İşaretler Doktrini) ismiyle bilinen çalışmayı hatırlattı. Bu çalışmaya bitkilerin şifasını anlamak için başvurulmuş.
İsviçreli bilim adamı Paracelsus ve Antik Roma'nın önemli hekimlerinden Galen de bu görüşün öncüleri. Görüşün temelinde, organa benzeyen bitkinin benzediği organa iyileştirme etkisi olacağı görüşü bulunuyor.
Bu görüşe göre bitkilerin dışının içini yansıttığını düşünülür. Ve hangi bitkinin hangi organa faydalı olduğu şeklinden anlaşılır.
İşte sadece bu beş sebze bile bu görüşe katılmak için yeterli...

MANTAR- KULAK
Kesilmiş bir mantarın kulağa ne kadar benzediğini eminim hepiniz görmüşsünüzdür. Kulak sağlığınızı korumak ve daha iyi duymak için yediklerinizin içine mantar eklemeniz lazım.
Kulağınızdaki küçük kemiklerin sağlıklı olması için bolca D vitaminine ihtiyaç var ve bu amaçla içinde bolca D vitamini bulunan mantarları tüketmeye özen gösterin.

HAVUÇ- GÖZ
Havucu halka halka dilimleyin...
Yapısının ne kadar da gözünüze, retina ve irisin duruşuna benzediğini görüyor musunuz? Havuç gerçekten de içerdiği A vitamini etkisiyle göz sağlığına en iyi gelen yiyeceklerin başında geliyor. Beta karoten maddesi de katarakt ve körlüğün oluşmasını engellemesiyle biliniyor.

DOMATES-KALP
İkiye kestiğiniz bir domatesin odacıklardan ve duvarlardan oluştuğunu görürsünüz. Aynı kalp gibi... Domates de içerdiği lakopenle kalp sağlığını koruyan bitkiler arasında yer alır.
Bu madde, kalp sağlığınız için vazgeçilmez... Ayrıca damar sağlığını da koruyor.

ÜZÜM-AKCİĞER
Bir salkım üzümün genel görüntüsü akciğerleri akla getirir.
Üzüm çekirdeği çok değerli bir antioksidan olan proantosianidin ihtiva eder. Bu da akciğerlerinizin sağlığı için gereklidir.

GREYFURT-GÖĞÜSLER
Limonoid içeren greyfurt bu madde sayesinde göğüs sağlığınızı korur. Bu maddenin göğüs bölgesinde tehlikeli bir şekilde ortaya çıkan hücrelerin büyümesini de engellediği biliniyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA