X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Alkali ve asidik besinler
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

ve besinler

  • Giriş Tarihi: 3.3.2016 14:38
Alkali ve asidik besinler
Alkali ve asidik besinler

Vücudunuzun dengesini nize dikkat ederek koruyabilirsiniz. Bunun için 80’e 20 kuralını uygulayın. Her tabağınızın %80’inin alkali, %20’sinin besinlerden oluşmasına dikkat edin.

Yüksek seviyede alkali besinler

• Avokado
• Brokoli
• Salatalık
• Lahana
• Sarımsak
• Karalahana
• Maydanoz
• Ispanak
• Domates
• Kereviz sapı

Orta seviyede alkali besinler

• Roka
• Pancar
• Fesleğen
• Kabak
• Havuç
• Pazı
• Zencefil
• Taze fasulye
• Marul
• Pırasa
• Bamya
• Turp
• Kırmızılahana
• Kırmızı soğan
• Kuru fasulye
• Kinoa
• Chia Tohumu
• Taze hindistancevizi suyu

Düşük seviyede alkali besinler

• Badem, badem sütü
• Enginar
• Kuşkonmaz
• Brüksel lahanası
• Karnabahar
• Taze patates
• Bezelye
• Balkabağı
• Soğan
• Su teresi
• Hindistancevizi
• Greyfurt
• Nar
• Mercimek
• Susam
• Baharatlar
• Zeytinyağı
• Hindistancevizi yağı
• Omega 3 yağları


Yüksek seviyede asidik besinler

• Et
• Tavuk
• Yumurta
• Çiftlik balığı
• Kabuklu deniz ürünleri
• Peynir
• Süt ve diğer sütlü ürünler
• Alkol
• Çay, kahve
• Tatlandırılmış meyve suyu
• Yapay tatlandırıcılar
• Kakao
• Bal
• Reçel
• Marmelat
• Hardal
• Sirke
• Maya
• Kuru meyve
• Pirinç
• Mantar

Orta seviyede asidik besinler


• Buğday
• Makarna
• Ketçap
• Mayonez
• Deniz balığı
• Doğal meyve suları
• Elma
• Kayısı
• Muz
• Böğürtlen
• Üzüm
• Mango
• Portakal
• Şeftali
• Yaban mersini
• Çilek
• Keçi peyniri
• Kabuklu pirinç
• Ceviz


Düşük seviyede asidik besinler

• Ayçiçeği yağı
• Yulaf
• Soya fasulyesi
• Soya ve hindistancevizi sütü
• Nohut
• Barbunya
• Karabuğday
• Darı
• Kavun
• Taze hurma
• Erik
• Nektarin
• Kiraz
• Tatlı su balığı
• Keten tohumu
• Fındık
• Ay çekirdeği
• Kabak çekirdeği