Yüksek seviyede alkali besinler
• Avokado
• Brokoli
• Salatalık
• Lahana
• Sarımsak
• Karalahana
• Maydanoz
• Ispanak
• Domates
• Kereviz sapı
Orta seviyede alkali besinler
• Roka
• Pancar
• Fesleğen
• Kabak
• Havuç
• Pazı
• Zencefil
• Taze fasulye
• Marul
• Pırasa
• Bamya
• Turp
• Kırmızılahana
• Kırmızı soğan
• Kuru fasulye
• Kinoa
• Chia Tohumu
• Taze hindistancevizi suyu
Düşük seviyede alkali besinler
• Badem, badem sütü
• Enginar
• Kuşkonmaz
• Brüksel lahanası
• Karnabahar
• Taze patates
• Bezelye
• Balkabağı
• Soğan
• Su teresi
• Hindistancevizi
• Greyfurt
• Nar
• Mercimek
• Susam
• Baharatlar
• Zeytinyağı
• Hindistancevizi yağı
• Omega 3 yağları
Yüksek seviyede asidik besinler
• Et
• Tavuk
• Yumurta
• Çiftlik balığı
• Kabuklu deniz ürünleri
• Peynir
• Süt ve diğer sütlü ürünler
• Alkol
• Çay, kahve
• Tatlandırılmış meyve suyu
• Yapay tatlandırıcılar
• Kakao
• Bal
• Reçel
• Marmelat
• Hardal
• Sirke
• Maya
• Kuru meyve
• Pirinç
• Mantar
Orta seviyede asidik besinler
• Buğday
• Makarna
• Ketçap
• Mayonez
• Deniz balığı
• Doğal meyve suları
• Elma
• Kayısı
• Muz
• Böğürtlen
• Üzüm
• Mango
• Portakal
• Şeftali
• Yaban mersini
• Çilek
• Keçi peyniri
• Kabuklu pirinç
• Ceviz
Düşük seviyede asidik besinler
• Ayçiçeği yağı
• Yulaf
• Soya fasulyesi
• Soya ve hindistancevizi sütü
• Nohut
• Barbunya
• Karabuğday
• Darı
• Kavun
• Taze hurma
• Erik
• Nektarin
• Kiraz
• Tatlı su balığı
• Keten tohumu
• Fındık
• Ay çekirdeği
• Kabak çekirdeği