Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

İbaresiz (!) varlıklar

KAĞIT üstünde kolay, kendi hikayesi içinde zorluklar ve tehlikelerle dolu bir maça çıktılar. Brezilya faciasının ardından güven ibresinde dibe vurmuş bir ekip, puan kaybetmenin "Dünya'nın sonu" olarak yorumlanacağı sınavdaydı.
Bunların üstüne bir de seyirci -
Volkan Demirel krizi eklendi. Türkiye'yi temsil eden bir oyuncuyu, Fenerbahçe'de oynadığı, simgeleştiği için küfüre boğdular.
Ne tribün, ne de aile ahlakı olmayan, ibaresiz varlıkların sabotajını Volkan kaldıramadı. "Fenerbahçe'de oynarken daha ağırları yapıldı ama gitmedi" diyenler de bu ahlaksız görüşün parçasıdır. Birisinde tribünlerin rakibi var, diğerinde ise oraya gelen insanların başarısından mutlu olmaları gereken oyuncu olarak sahada Volkan. Bunu bile anlayamayacak vicdan körleri bunlar.
Sakatlık sadece fiziksel olmuyor. Bazen psikolojik olarak da sakatlanıyoruz. Volkan bu travmayı kaldıramadı.
Diğer tarafta takım arkadaşlarına küfür edenlerin tezahüratlarına el sallayarak jest yapanlar da vardı. Yani; takımın parçası değil, kendi bölümlerinin sorumlusu olarak oradaydılar. Bu yüzden takım olamamışlar, ruh oluşturamamışlar.
Milli takıma seçilmiş oyuncular var orada. 20 yaşında üç gurbetçinin kavgasını bir sene de tatlıya bağlayamayan Fatih Terim'in, düşünmesi gereken bir nokta bu.
Ekibindekiler (!) söylemiştir belki O'na...
Maça iyi başladık, tempoyu zorladık. Kazaklar kapandılar ama hatayı yapmakta gecikmediler. İki hediye geldi rakipten. Burak Yılmaz da bunları tabelaya rakamladı. 90 dakikanın genelinde, önceki maçlara göre daha pozitif, daha ne yaptığını bilen ve güven kazanan bir ekiptik. İki farklı öne geçmek bütün baskıyı aldı ve hem oyun oynattı millilerimize, hem de panikten uzaklaştırıp, akıl koymalarını sağladı.
İkinci golün asisti Volkan Şen'den geldi, üçüncü gol Serdar Aziz'den. Üç oyuncu vardı Bursa'dan ve skora bu böylesine katkı yaptılar. Demek ki; İstanbul'un dışından da gelinir ve etkili olunurmuş...

En yüksek not 7 Burak Yılmaz

En düşük not 6 Olcay Şahan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA