Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Derbi gündüz oynansın

TFF ve İstanbul Valiliği'nden rica ediyorum. Beşiktaş-Fenerbahçe maçı gündüz oynatılsın, stada 50-60 bin kişi gelebilir

Geçen sezon Beşiktaş'ın başında hiç derbi kazanamayan Slaven Bilic ile İsmail Kartal'ı karşılaştırdığımızda zorlu maçta hangi teknik adamı ve ekibi daha şanslı görüyorsunuz?
Derbileri genelde hocalar değil, oyuncular ve detaylar belirler. Beşiktaş görünen o ki en az 50-60 bin taraftarı önünde oynayacak. Türkiye Futbol Federasyonu ve İstanbul Valiliği'nden ricamız, bu maçın gündüz oynatılması yönünde. Zaten ülke ağır problemler içerisinde. Bu maçı saat 19.00'da oynatıp 21.00'de bitirmenin bence potansiyel riskleri var. Sonuç hakkında düşüncemiz şu, her ne kadar derbiler önceden kestirilemez dense de sanki gollü beraberlik yakın bir skormuş gibi görünüyor.
Derbinin hakemi Bülent Yıldırım için ne dersiniz?
Zaten bu derbiyi ya Bülent Yıldırım ya Fırat Aydınus ya da Hüseyin Göçek'ten biri yönetecekti. MHK, 'Bülent Yıldırım' dedi. Geçtiğimiz yıllara baktığımızda Bülent Yıldırım'ın derbi karnesi genel olarak iyi. İnşallah Pazar günü de başarılı bir maç çıkartır.

İsmail Kartal büyük hedeflerin hocası değildir!

İsmail Kartal, Gençlerbirliği maçında tribünlerin 'Ersun Yanal' diye bağırması sonrası ağladı. Bu durum, psikolojik olarak Kartal'ın ciddi baskı altında olduğunu gösterir mi?
40 yıldır futbol sahalarındayım. Saha kenarında sigara içen, kahve içen, pantolonunu değiştiren, hatta ve hatta idrarını yapan teknik direktörlere rastladım ama tezahürat nedeniyle ağlayan bir teknik adama hiç rastlamadım. Bu İsmail Kartal'ın hem potansiyel ruh halinin hem de baskı altında kaldığında verdiği reaksiyon açısından büyük hedeflerin hocası olmadığını gösterdi. Ama o gözyaşları onun çok duygusal, çok naif, çok temiz bir insan olduğunu da kanaatimce ortaya koydu.
Aziz Yıldırım, Gençlerbirliği maçında yine hakem odasına girip 'Maçı adam gibi yönetin' dediği için PFDK sevk edildi. Sizce neden Yıldırım bu huyundan vazgeçmiyor?
Huylu huyundan vazgeçmez. Bu atasözü çoğu zaman doğru çıkmıştır. Aziz Yıldırım, başkanlık hayatında hakem odası basmak ya da koridorlarda hakemlere bağırıp çağırmak gibi vukuatları birçok kez sergiledi. Bu zaman zaman Fenerbahçe'nin lehine işlese de Aziz Yıldırım'ın imajına zarar veriyor. Görünen o ki Yıldırım yine ceza alacak ama aldığı ceza herhalde umurumda değil. Şunu söylemek istiyorum.. Hakem Özgür Yankaya faul ve kart kararlarında hata yapsa da verdiği iki penaltıda da haklıydı. Ayrıca Fenerbahçe, Gençlerbirliği oyuncusu topu yerde göğsüyle sıkıştırdığında penaltı beklese de düdüğünü çalmaması yine doğru karardı.
Çünkü elle oynama yoktu.


Gökhan iş kazası yaptı

Beşiktaş'ın olay adamı Gökhan Töre, Erciyesspor maçında gereksiz bir kırmızı kart gördü ve derbide oynama şansını kaybetti. Bu Beşiktaş'ı nasıl etkiler. Töre'nin bu tavrını nasıl buluyorsunuz?
Gökhan Töre, Türkiye ligleri için önemli bir oyuncu. Beşiktaş'ın da hücum aksiyonunda çok gerekli bir futbolcu. Gökhan saha dışı olaylarıyla çok fazla gündeme gelse de şimdiye kadar saha içi davranışlarıyla çok centilmen ve çok beyefendi bir görüntü sergiledi. Kayseri'deki olay Gökhan Töre için bir iş kazasıydı. Ama bedelini öderse Pazar gecesi Beşiktaş ödeyecek. Ancak Beşiktaş'ın bazı yöneticilerinin söylemlerini doğru bulmuyorum. Yaptığı hakaretten dolayı oyundan atılan bir futbolcuyu haklı çıkartmaya çalışmak, bu kırmızı kartın sorumlusu olarak Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz'ı göstermek ya da bu kırmızı kartı bir hakem hatası olarak tanımlamak doğru değildir.

G.Saray'ın şansı sıfır

Prandelli ile yola devam edilecek gibi görünüyor. Dördüncü yıldız için mücadele eden Galatasaray'ın bu sezon şansını nasıl görüyorsunuz?
Galatasaray'ın Cesare Prandelli ile şansı sıfır. Bunu söylememin nedeni Prandelli'nin kötü insan ya da kötü hoca olması değil ya da bu sözüm, Galatasaray kadrosunun dördüncü yıldız için yetersiz olduğu anlamına gelmiyor. Sadece takım ve hoca arasındaki uyumun bir türlü sağlanamamış olmasındandır. Zaman zaman böyle şeyler olur. Hoca kariyerli olabilir, takımın kalitesi de iyi olabilir ama başarı gelmez. İşte Galatasaray'daki sorun bu. Cesare Prandelli ile devam eden Galatasaray'ı çok daha kötü skorlu maçlar bekleyecektir.

Kimse masal anlatmasın

G.Saray'da Sabri'ye af çıktı. Görüşünüz nedir?
Sözüm ona Galatasaray, köklü bir kulüpmüş ya da gelenekleri varmış! Bunların hepsi yalan. Pabuç pahalı olduğunda Sabri'yi affediyorlar. Madem affedecektiniz, niye kadro dışı bıraktınız? Dortmund ve Başakşehir hezimetleri arka arkaya gelmeseydi Sabri'yi affedecek miydiniz? Tabii ki hayır. Bundan sonra hiç kimse G.Saray Kulübü prensiplerle hareket ediyor masalını anlatmasın.

Vahid'i seviyorum

Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru kadro dışı bırakıldı. Takım bir türlü istikrar yakalayamıyor. Halilhodzic yine PFDK'ya sevk edildi. Sizce Trabzonspor Boşnak çalıştırıcı ile başarı yakalayabilir mi?
Çok gariptir, Halilhodzic çok huysuz ve sıkıntılı bir görünüm sergilese de ben onu hem seviyor hem de inanıyorum. Geçimi zor bir insan, üstelik biraz da despot ama o da bir türlü takımla uyumu sağlayamadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA