Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Giuliano Terraneo babamızın oğlu değil

Soru-Cevap

Fenerbahçe'de Pereira oynattığı futbol nedeniyle eleştiriliyor.
Oysa F.Bahçe ne yarıştan kopmuş ne de Avrupa'ya havlu atmış durumda.. Sizce eleştirilerde bir haksızlık var mı?
Haksızlık yok. Fenerbahçe iki ay önce çok büyük paralar harcayarak önemli transferler yaptı.
Hatta camia bu transferleri 'yüzyılın takımı kuruldu' diye tanıtmaya başladı.
Bir kısım basın mensubu, Fenerbahçe için "Ligin bitmesine haftalar kala 10-15 puan farkla şampiyon olacak" yazıları yazdı. Ama lig başladı, görüntü çok kötü. Skorlar demiyorum ama görüntü gerçekten iyi değil. Fenerbahçe iyi top oynamıyor ve de Fenerbahçe bugün oynanacak Ajax maçını kazanamazsa Avrupa'da da sıkıntılı bir duruma düşecek. Ligimize baktığımızda ise Beşiktaş'a karşı ilk derbiyi kaybettiler ve Pazar günü sadece derbi olmayan, çok daha önemli ve sosyal anlam taşıyan G.Saray maçına çıkacaklar. Camia alınan skorlardan değil ama oynanan futboldan son derece rahatsız. Üstelik bir de Pereira-Van Persie sürtüşmesi var. Dünyanın her yerinde bir takım kötü oynuyor ve iyi sonuçlar alamıyorsa fatura önce teknik direktöre kesilir. Fenerbahçe'de de bu böyle olacaktır.
Terraneo adeta pasifize edildi. Oysa yaz aylarının kahraman ismiydi. Neden böyle oldu?
Terraneo'nun getirilmesi başlı başına hataydı. Terraneo kim? Geçmişine bakalım...
Bir dönem sportif direktörlük yapmış olsa da son yıllarda uzun bir süre oyuncu menajerliği yaptı.
Çok değişik, gizemli, güçlü bağlantıları var. Bütün bu ilişki ağını F.Bahçe'nin lehine kullandığını nereden biliyoruz. Terraneo babamızın oğlu değil.
Birçok oyuncuyu bana göre çok fazla fiyatla transfer ettiren Terraneo'nun ne kadar iyi niyetli ya da F.Bahçe'nin menfaatlerini ne kadar kolladığı konusunda kararsızım.
Fenerbahçe, Ajax ve Galatasaray maçlarını kaybederse Pereira ile yollar ayrılır mı?
Ajax değil ama Galatasaray maçını kaybettiğinde bırakın Pereira'yı onunla Terraneo'yu bile kovarlar. Çünkü Galatasaray maçını kaybetmek sadece 3 puan ya da bir derbiyi kaybetmek demek değildir. 17 yıllık bir serüvenin sona ermesi demektir.

Huylu huyundan vazgeçmez

Aziz Yıldırım "Ben artık soyunma odasına girmem" dedi. Ama Kayseri maçı sonrası soluğu yine soyunma odasında aldı. Neden buna gereksinim duydu.. Bir başkan soyunma odasına inmeli mi?
Huylu huyundan vazgeçmez. Fenerbahçe'yi Mourinho bile çalıştırsa kötü futbol ve kötü sonuçlardan sonra Aziz Yıldırım soyunma odasına da girer, oyuncuları da fırçalar, taktik de verir hatta maç esnasında oyuncu değişikliklerine bile müdahale eder. Evrensel futbolda bunu yapan daha doğrusu buna cesaret edebilen başkan sayısı çok azdır. Ama Aziz Yıldırım futbolu herkesten daha iyi bildiğini zannediyor. Belki de haksız değildir. Ona göre Fenerbahçe'nin oynadığı taktik ya da takım kadrosu yanlış olabilir ve "Madem patron benim. Benim istediğim şekilde oynayacaksınız" der. Ben bunu doğru bulmuyorum ama Aziz Yıldırım'lı Fenerbahçe böyle yönetiliyor.

Beşiktaş'ın gerçek kahramanı Güneş

Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in söylemlerini ve teknik adamlığını nasıl buluyorsunuz?
Şu anda takımlara baktığımızda en başarılı, en dengeli ve en iyi oynayan takım Beşiktaş gibi görünüyor. Şenol hocanın çok ama çok iyi bir hoca olduğu tartışılmaz. Üstelik çok iyi bir hoca değil, iyi bir lider ve saygın bir pedagog olduğunu da söyleyebiliriz. Bunu Beşiktaş'taki başarılı 8 haftalık süreç nedeniyle söylemiyorum. Bursa'da yaşadıkları ve yaptıkları bunun en önemli ispatı. Milli Takım'da direkt oynayabilecek 4 oyuncu Şenol hocanın eseri. Serdar Aziz, Volkan Şen, Şener Özbayraklı ve Ozan Tufan, bu hale Şenol hoca sayesinde geldiler. Üstelik Fenerbahçe'nin rüya takımının da neredeyse yarısı (Fernandao'yu da katalım) Şenol Güneş'in eseri. Bundan dolayı Şenol Güneş şu anda Beşiktaş'ın gerçek kahramanı rolünde.
Van Persie tartışmalarının bir benzeri Beşiktaş'ta "Quaresma yedek kalır mı?" diye yaşanıyor. Yıldızlar yedek kalamaz mı?
Yıldızlar tabii ki yedek kalır. Eğer yıldızları yedek bırakarak kazanabiliyorsak zaten buna teknik direktörlük sanatı diyoruz. Beşiktaş'ta kim olursa olsun herhangi bir oyuncu problem yarattığında biliyor ki teknik direktör Şenol Güneş şöyle veya böyle bu işi aşabilir.

Onur ya futbolculuğunu bilecek ya da gönderilecek

Trabzonspor yine gergin ve huzursuz.. Şota 4 maç üst üste kaybetti.. Gitsin diyen de var kalsın diyen de.. Siz ne düşünüyorsunuz..
Bu senenin en büyük sürprizini Trabzonspor yaptı. Çok iyi bir kadroya sahip olmalarına, içeride muhteşem bir taraftar desteğine sahip olmalarına rağmen tuhaf, anlamsız mağlubiyetler aldılar. Şota çok iyi bir insan. Nasıl antrenör bilemem. Ama görünen o ki oyuncuları sevk ve idarede sorunlar yaşıyor ve bu işte yine görünen o ki bütün fatura ona kesilecek.
Onur Kıvrak'a Şota ağır salvolar yaptı.. Onur, Trabzon için artık bir dert mi?
Onur'u tanımam. Kaleciliğini de tartışmıyorum ama Onur kendini devlet içinde devlet zannediyor. Muhtemelen birkaç idareci ya da bazı taraftar grupları tarafından şımartılmış durumda ve tuhaf işler yapıyor. Onur'un bu yaşadığı ilk problem değil. Sezon başında da hocası Şota ve genel menajer Süleyman Hurma ile problemler yaşamıştı. Bundan sonrası çok açık. Onur ya bir futbolcu olduğunu bilecek ya da Trabzonspor yönetimi onu gönderecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA