Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Hamza hoca ders çıkarmalı

Maçı yorumlamadan önceki gece yaşanan olaylara değinmek istiyorum... İnsanlarda bir akıl tutulması var. Çok üzücü bir şey.
Bu olay sportif bir olay değil. Otobüsü devirmek için birisi çıkıyor, ateş açıyor. Şükürler olsun ki şoför ve oyuncular iyi. Bu olayda bizlere de görev düşüyor. Artık bu tür insanlara 'dur' demek gerekiyor. Çok üzücü bir durum.
Artık sağlıklı şekilde düşünülüp kararlar alınmasını gerekiyor. İş silahlanmaya döndü. Dikkat etmek lazım; dolduranlar, provoke edenler herkes suçlu burada. Fenerbahçe kafilesine bir suikast düzenlendi, ötesi yok. Ben hayata pozitif bakarım. Bu ülke güçlü ve iyi bir futbol ülkesi... Dolduruşa gelmeden, sükunetimizi koruyup bu işleri çözmemiz gerekiyor. Bizim camiamızın bu tuzağa düşmemesi lazım.
Maça gelecek olursak, Anadolu Yakası'ndan yayın için yola çıktım. Biraz da trafik vardı ama çok güzel görüntülerle karşılaştım.
Bir gündüz maçında havanın da güzel olması ile aileler çocuklarını da alıp TT Arena'nın yolunu tutmuştu. Tribünlerde de o güzel görüntüleri gördük zaten. Bana nasıl bir Galatasaray-Karabük maçı bekliyorsunuz diye sorsanız, aynen böyle bir maç bekliyorum derdim. Karabük'ün açık oynaması gerekiyordu ve öyle de oldu. Galatasaray maçın ilk 30 dakikasında çok iyi bir tempo ile maça başladı.
Savunma yapılmadan oynanan bir müsabaka izledik... Wesley Sneijder çok iyi bir top oynadı. Zaten Mart'ın ilk haftasından bu yana çok formda bir Sneijder var. Milli takımdan dönmesine rağmen diri ve canlıydı. Aynı şekilde iyi oynayan bir Aurelien Chedjou vardı sahada. Galatasaray'ın dikkat etmesi gereken noktalar var. Evet ligde lider, kupada yoluna devam eden bir Galatasaray var.
Lig böyle bitse takım şampiyon...
4. yıldız motivasyonu çok yüksek ama çok enerji sarf ederek oynuyor ve savunmaya çekildiği zaman çok pozisyon veriyor. Galatasaray savunmasını pas yaparak devam ettirmeli. Yani Hamza hocanın B planının 'PAS' olması gerekiyor. Bunu yapabilecek potansiyele sahip. Beşiktaş bunu yapamaz çünkü hızlı oynayan bir takım. Ama Hamza hocanın idmanda bu konunun üzerinde durması gerekiyor. Melo, Emre, Yekta pas özellikli oyuncular. Rakiplerine ortalama 5 pozisyon veriyor. Karabük ile oynadınız 2 gol yediniz ama haftaya Trabzon'dan 2 tane yersen maçı zor çıkarırsın. Bu çok önemli bir nokta... Hamza hocanın ders çıkarması gerekiyor.
Günün üzüleni ise bence Burak Yılmaz oldu. Burak bu tip savunmaya karşı çok gol bulurdu. Eminim buna çok üzülmüştür.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA