Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Burun farkıyla

Türk futbolunun hüzün deplasmanı İngiltere, Beşiktaş'ın bu yılki performansı sayesinde kahır deplasmanı olmaktan çıktı. Arsenal, Tottenham eşleşmelerinden yüzünün akıyla çıkan Beşiktaş dün futbol efsanesi Liverpool'un evi Anfield'de de aynı duruşu ve performans başarısını gösterdi. Baştan şu gerçeğin altını çizelim. Siyah-beyazlı takımın Avrupa maç kültürü gelişmeye, oyunu kurallarına göre oyayacak tecrübeyi göstermeye başladı. İlk yarı dengeli geçen maçta Beşiktaş orta sahası ve defansı doğru kademe ve adam paylaşımı yaptı. Coutinho ve Lallana ile bu takım oyununu aşamayan Liverpool uzaktan şutlar ve kanat bindirmelerini denedi. Ancak başta yıldızlaşan kaleci Cenk ve defans gole geçit vermedi.
Demba Ba'nın 35'te karşı karşıya kaldığı pozisyonda plasesinde kaleci Mignolet'in çıkardığı top maçın kırılma anıydı.. Aynı Demba Ba ikinci yarının başında da bu pozisyonu telafi etme fırsatından da yararlanamadı. Beklenenin gerisinde kaldı. İkinci yarıda da Liverpool Balotelli, Lovren ve Sterling değişikliklerine rağmen oyunun dengesi bozulmadı. Beşiktaş korakor mücadele etti.
Dengeyi Motta'nın acemice ve gereksiz hamlesiyle İbe'nin düşüşüne verilen penaltı bozdu. Bu seviyedeki bir maç son dakikalarda gelen bir penaltıyla gitmemeliydi ama hakem Raczkowski, tercihini ev sahibi Liverpool'dan kullandı. Beşiktaş'ı alkışlıyoruz. Sadece biz de stattaki İngiliz futbolseverler de maç sonu siyah-beyazlı fuftbolcuların mücadelesini alkışladı. Ancak bu mücadelenin bu kadar ucuza gitmesinin de üzüntüsünü yaşıyoruz.

En yüksek not 8
Cenk Gönen

En düşük not 5
Sosa

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA