Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Şampiyonluk 1 puanda gizli

Dün gelen 1 puan, Beşiktaş’a şampiyonluğu getiren puan olursa ben şaşırmayacağım.

Beşiktaş, Manisa'da misafir gibi değil ev sahibi gibi karşılandı... Ancak beklemediği bir oyun formatı ve sonuçla karşılaştı. Beşiktaş'ın ilk yarıda oyunu kontrol ettiğini ve Akhisar'ın ilk yarıdan alışılagelmiş dinamizminden uzak olduğunu söyleyelim. Akhisar, ilk yarı maçı kendi sahasında kabullendi. Bunun yanı sıra Sosa ve Oğuzhan'ın oyununu bozma düşüncesini başarıyla uygulamalarına rağmen üst üste yaptıkları pas hatalarının bir sonucu olarak Gomez'in golüyle karşılaştılar. Beşiktaş'ın en önemli hatası ilk yarı gardı düşmüş Akhisar üzerine daha kararlı gitmek yerine tempo düşürüp, top kontrolü yapmasıdır. Sanırım ilk yarı sonunda Alexis'in ellerini açarak penaltıya sebebiyet vereceğini tahmin edemediler. Bu hata Delgado'yu etkilemiş olacak ki Akhisar'ın 2. beraberlik golünde de ön direkte rakibini kaçırdı. 3. golde Tolga'nın vuruşuna ayak koyup adeta Rodallega'ya ikramda bulundu. Bunlar ağır hatalar. Telafisi zor durumlar. Değişikliklere gelince; 71'de Şenol Güneş aynı anda iki değişiklik yaptı. Quaresma ve Serdar'ı oyundan alıp Cenk ve Töre'yi sahaya sürdü. Olcay'ı da sağ beke çekti.. Biraz gecikmekle birlikte doğru değişikliklerdi. Kanatlar da tıkanmıştı. Oyunu açma ihtiyacı vardı.
78'de Tolga ve Alexis'in anlaşmazlığı sonrası gelen golün hemen ardından Soner'in aşırtma vuruşunun üst direkten dönmesi maçın birinci kırılma anıydı. Alexis Delgado'yu çıkarıp Kerim'le her türlü riski almak da anlaşılabilir bir karardı. Beraberlik golünden sonra Cenk gole giderken Caner'in ikinci sarıdan kırmızı görmek pahasına pozisyonu kesmesi ve Sosa'nın direkte patlayan şutu maçın ikinci kırılma anıydı. Bazen bir puan sizi şampiyonluktan eder, bazen şampiyonluk getirir. Dün gelen 1 puan Beşiktaş'a şampiyonluğu getiren puan olursa ben şaşırmayacağım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA