Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Yanal, F.Bahçe'yi şampiyon yapar!

Kadere bak... Fenerbahçe'den apar topar gönderilen, giderken de itibarsızlaştırılmaya çalışılan Ersun Yanal geçen sezon şampiyon yaptığı Fenerbahçe'yi bu sezon da mutlu sona ulaştırabilir.
Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın bir puan gerisinde. Bütün maçlarını kazansa bile ipler yine Galatasaray'ın elinde. Önce Galatasaray sonrasında ise Beşiktaş, Trabzon deplasmanına gidecek. Mehmet Ekici bu kadar formda iken iki takımın da oynadığı futbola bakarsak, Avni Aker'den çıkmak artık kolay değil... Ersun Yanal'ın takımı ligin ikinci yarısında oynadığı yedi maçta 17 puan aldı ve bu devrenin lideri konumunda... Galatasaray'ı ilk maçında deplasmanda sahadan silen Ersun Yanal, Avrupa Ligi bileti kadar kendi prestiji için de önce Galatasaray'ı sonra da 3-0 kaybettiği Beşiktaş'ı devirmeyi isteyecektir. Diyelim ki Trabzonspor, Galatasaray ve Beşiktaş'a çelme taktı... Fenerbahçe şampiyon olacaksa emin olun İsmail Kartal kadar Ersun Yanal'ın olası bu başarıda katkısı olacaktır.

Ekici önderliğinde olur

Mehmet Ekici tartışmasız şu an ligin en formda futbolcusu... Ersun Yanal'ın ideal 11 arayışı ne yazık ki bitmedi. Ama Ekici koskoca bir takımı tek başına sırtlıyor. Mehmet'ten önce Selçuk İnan da bu takımın geleceğiydi. Trabzonspor ne yazık ki Egemen, Selçuk ve Burak Yılmaz'dan oluşan omurgasını kaybetti. Bordo-mavili yönetim yakın geçmişten mutlaka gereken dersi çıkarmıştır. Gelecek sezon Mehmet Ekici önderliğinde Yanal'ın Halilhodzic enkazanı temizledikten sonra kuracağı kadro, "Şampiyon adayıyım" diye bağırabilir. Bunu neden diyorum? Çünkü Şenol Güneş'in 2011'deki kadrosunun temelinde Ersun Yanal'ın da harcı var.

Futbolda dün yok

Liverpool zaferi tarihe yazıldı. Ama futbolda dün yok, yarınlar var... Yarın da rakip Club Brugge. Beşiktaş 10 gün içinde iki Club Brugge maçı bir de Kadıköy derbisi oynayacak. Türkiye Kupası'na veda etmiş Bilic için sezonun en keskin virajı işte bu üç maç. Beşiktaş Sosa'yı kaybetti.. Demba Ba'yı sadece biz değil başkan Fikret Orman da beğenmiyor.. Kartal, Belçikalı rakibini eleyecekse Gökhan Töre ve ortalıklarda görünmeyen Olcay Şahan'a ihtiyacı var.
Yedek Cenk Gönen kalesinde devleşirken, iki as Gökhan Töre ve Olcay Şahan, Beşiktaş'ı sırtlamalı. Yoksa gelecek sezon başında Ümraniye'de yeni teknik direktörün elini sıkar 'hoş geldin' derler..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA