Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Ah o hata olmasa!

Tabii ki maç öncesini düşünürsek, Liverpool'la Anfield Road'da oynamak kolay iş değildirdir hiçbir zaman. Ancak karşılaşmanın başlangıcı ve baskı yediğimiz ilk yarının son 10 dakikalık bölümü dışında oyun bizim istediğimiz gibi gelişti. Beşiktaş, belki topa çok sahip olan taraf değildi ama pozisyon vermeyen taraftı. Önde basmak ve topun olduğu yerde yüksek tempodaki savunma anlayışı oyun kurgusundaki en önemli bölümdü. Atiba ve Veli bu anlamda oyunlarıyla ön plana çıktılar. Gerektiğinde hücuma da katkı sağladılar. İki oyuncu, Beşiktaş adına sahanın en iyi isimlerliydi. Tek tehdit Beşiktaş'ın solundan Ibe ile Motta'nın arkasından yaptığı koşular oldu. Motta dün akşam gerçekten bekleneni vermekten çok uzak bir görüntü sergiledi. Demba Ba'nın kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda ise öne geçme fırsatını bile yakaladık.
İkinci yarıya gelecek olursak; tabii ki deplasman mantığında bakacağımız şey ürettiğimiz pozisyonlardan çok vermeyeceğimiz pozisyonlardı. Cenk Gönen-Ersan Adem Gülüm anlaşmazlığı dışında da pozisyon vermedik.. Ta ki, 84. dakikada Motta'nın sebep olduğu çok çok gereksiz penaltıya kadar. Motta bu hatayı yapmasa Beşiktaş'ın Liverpool deplasmanından beraberlikle dönmesi işten bile değildi. Sonuçta Beşiktaş, berabere kalabileceği hatta kazanabileceği bu zorlu karşılaşmadan eli boş döndü. Ancak alınan sonuç her şeyin sonu değil. Beşiktaş'ın işi 26 Şubat tarihinde Olimpiyat Stadı'nda oynanacak karşılaşmada tabii ki kolay değil. Ancak turu geçme şansının dünkü futbolun ışığında hala var olduğunu söyleyebiliriz. Karalar bağlamaya hiç gerek yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA