Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Tolga'nın hatası büyük

Beşiktaş'ta dün savunmadaki zaaf kendini gösterdi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Tipik bir deplasman galibiyeti aldı Akhisar Belediye. 3 kez kaleye gitti, 2'sini gol yaptı, biri de direkten döndü. Ama yenen gollere baktığımızda, birinci golde Rhodolfo ile Tosic'in çok kolay arkasına sarkan bir Güray... İkinci golde ise Rhodolfo'nun bire birde çok kolay ekarte olması ve zaman zaman da geniş alanda yakalandıklarında savunmadaki ağırlığı hissettiren pozisyonlar. Tabii ki bu mağlubiyeti defansın ve kaleci Tolga'nın büyük hatasına bağlamamak gerek ama özellikle Ersan'ın yokluğunun savunmada ne kadar sorun yaratacağı dünkü maçta kendini gösterdi.

* Tolga'yı taraftar ıslıkladı. Performansı hakkında ne düşünüyorsunuz.
İkinci golde büyük hatası vardı. Ancak yapacağımız en büyük hata, bir kaleciyi bir pozisyon üzerinden değerlendirmemek olur. Beşiktaş'ın birinci kalecisi Tolga'dır. Tribünlerin onu bu kadar demoralize etmesi Beşiktaş'a ligin akışında çok büyük zarar verir. Hatalı bir gol yedi ama seyircinin bu kadar kolay dönmesi bence çok yanlıştı.

* Beşiktaş paslaşma, orta, topa sahip olma gibi istatistiklerde sezonun en yüksek rakamına ulaştı ama sonuca gidemedi. Ne düşünüyorsunuz?
Futbolda önemli olan tek bir rakam vardır, o da skor tabelasında yazandır. Baktığınızda oyunun bütün hakimi Beşiktaş'tı. Özellikle 35 dakika topa sahip olan ama etkili olamayan ancak sonraki 10 dakika müthiş bir baskı kuran ama skor alamayan bir takım. Golü bulamayışındaki en büyük etken ise iki santrforu Mario Gomez ve Cenk Tosun'un çok kötü bir performans sergilemesi. Gomez'in 3 haftadır, Cenk'in ise çok kötü bir 45 dakika geçirmesi alınan sonuçta etkilidir. Futbolda sayılar zaman zaman ölçü olabilir ama futbolda tek bir sayı vardır o da maçın sonunda tabelada yazandır.

* Güneş'in Gökhan Töre tasarrufu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Ben Şenol Güneş'in maça Gökhan Töre ile başlayacağını düşünmüştüm ama bunu kullanmadı. Olcay çıkabilirdi ama bana göre onun yerine alınan isim Cenk değil, Gökhan Töre olmalıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA