Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

10 yılın en iyisi Wesley

Maç kadrolarını elime aldığımda sanki Galatasaray orta alanda daha iyi gibi geldi bana. Ama Alves atılana kadar Fenerbahçe takım olarak daha iyiydi. Alves'in anlaşılmaz bir şekilde yaptığı inanılmaz hareketten sonra atılması Fenerbahçe'nin direncini kırdı. Aslında 10 kişilik Fenerbahçe yine iyi top yapmaya başladı. Ama İsmail Kartal burada gene bir sürü hata yaptı. Galatasaray'ı ilerde tehdit eden tek bir adam vardı: Emenike... Ama İsmail Kartal, Emenike'yi oyundan alarak Galatasaray defansını morallendirdi. Emenike çıktıktan sonra da Fenerbahçe'nin hücumda hiçbir etkinliği kalmadı. Selçuk bildiğimiz gibi, gene sahada yok. Olcan dün sahada iyi işler yaptı ama yoruldu. Aslında Prandelli Selçuk'ta bu kadar ısrar edeceğine Emre'yi daha erken oyuna alsaydı sahadaki futbol daha farklı olabilirdi. Çünkü Emre'nin iyi olduğu daha önce oynanan A2 maçında belliydi.
Fenerbahçe top çevirmekte iyi, yan paslarda da iyi... Geri paslarda da iyi ama rakibinin üzerine çabuk gidemiyor ve çabuk dönemiyor. Hal böyle olunca rakip daha etkili oluyor.
Yani Ersun Yanal'ın gidişinden sonra maalesef Fenerbahçe'nin temposu da düştü, güzel oyunu da, mücadelesi de gittikçe düşüyor.
Galatasaray eskiye göre daha iyi. Alves atıldıktan sonra rahatladılar. Ve sahneye Sneijder çıktı. Maalesef Wesley Sneijder, Türkiye'ye son 10 yılda gelen en iyi yabancı. Maalesef dedim çünkü diğerlerini gördükten sonra aradaki fark otomatik olarak ortaya çıkıyor. Hem iyi sporcu hem iyi insan hem de en iyi futbolcu. Sneijder ne rakibinin anasını, babasını yatağından aldırıyor, ne dağa kaldırıyor ne de sağa sola küfür ediyor. Adam efendi!
Hakem Cüneyt Çakır da penaltıyı göremedi. Emenike'nin pozisyonunda olduğu gibi. Chedjou çok net penaltı yapıyor. Burak'ınki tartışılır. Ama iki defa futbolcuyla bir defa topla çarpışırsan adama "pardon" derler. Verdiği en doğru karar kırmızı karttı.
Bu skorları Fenerbahçe aleyhine getiren baş sorumlu başkan Aziz Yıldırım'ın kendisidir. Teknik direktör Ersun Yanal'ı olmayacak bahanelerle yollayıp, Fenerbahçe takımını henüz kaldıramayacak olan İsmail Kartal'ı getirerek sarı-lacivertli taraftarla oyun oynamaktadır. Sakın kimseyi suçlamasın, aynaya baksın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA