Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Golden önce faul yok...

Sezon başındaki Prandelli'li Galatasaray ile Hamza Hamzaoğlu'lu Galatasaray arasındaki fark belirginleşmeye başladı. En büyük olay futbolcular sahanın içinde hep beraber hareket etmeye başladılar. Hepsi birbirinin yardımına koşuyorlar, açığını kapatıyorlar. Kimse kimseyi tribüne şikayet etmiyor. Peki G.Saray şu anda her şeyi ile ideal bir görüntüde mi? Hayır! Ama iyi yolda oldukları kesin. Bu iyi yolda olmalarına oranlama yapmak isterseniz, yüzde 60'lar oranına gelmişler. Dün gece Sneijder oyundan çıktı. Maç 3-2 oldu. Tahmin ediyorum bir çok Galatasaraylı "Keşke Sneijder oyunda kalsaydı" demiştir. Tamam Sneijder dünya markası! Ama bazı Galatasaraylı futbolcuların da hiç olmazsa antrenmanlarda ve maçlarda ondan örnek alarak bir şeyler yapmaları gerekir. Ama onu henüz yapan yok! Fakat geçmiş yıllarda Hagi'den örnek alıp bir şeyler yapan Galatasaraylı oyuncular vardı. Sneijder'in maçlarda oyundan çıkması eğer sakat değilse sahada oynayan 22 futbolcuya şöyle tesir ediyor; G.Saray takımına eksi, rakip takımlara artı moral olarak.
Sergen gelmeden önce Sivas kılçıksız bir balıktı. Sergen'den sonra kılçıklı hale geldi. Sergen'den sonraki Sivas çok daha tehlikeli, oyun disiplininden kopmayan, maçın içinde olan bir takım haline gelmiş. Ancak kolay gol yeme hastalıkları hala devam ediyor.
Sivas'ın kazandığı beraberlik golünden önce faul var mı, yok mu?.. Bu çok tartışıldı. Sorunun cevabı kesinlikle faul yok! Ama G.Saray takımına şunu sormak lazım; doğru veya yanlış, pozisyon devam etmiyor, duruyor. Yani sen o duran top atılmadan evvel neredeyse 5 dakika pozisyonunu alıyorsun. Daha doğrusu alamıyorsun ve golü yiyorsun. Yani ağlamayacaksın!
Sevgili okuyucular bakınız dün bir lig maçı oynandı. Biri galip geldi, diğeri mağlup oldu. Önemli değil. Çok önemli şeyleri konuşmalıyız bence! Dün gece oynanan maçta hava sıcaklığı -14! Yıllarca Ankara'da futbol oynamış bir oyuncu olarak şunu iyi bilirim; Sivas'ın gündüzleri de geceleri de Ankara'dan soğuktur. Ama dün gece oynanan stadın zemini şu ana kadar Türkiye liglerinde oynanan maçların hemen hemen tamamından çok daha iyi. Özellikle bu hava şartlarında. Bu sahanın zemini ısıtmalı. Sivasspor rahmetli Hasan Doğan zamanında federasyondan para aldı. Önce bu parayı tesislerindeki sahanın zeminini ısıtarak düzeltmeye kullandı. Sonra da stadının zeminini bu güzel hale getirdi. Bu olay şunu gösteriyor; Türkiye'de özellikle Süper Lig'de oynayan kulüp başkanları ve yöneticileri eğer hırsızlık yapmazlarsa ve doğru işler yaparlarsa Sivas gibi hem ligde kalıcı hale gelirler hem de bu hava şartlarında seyircilere bu güzel zeminde maç izletirler. Hiç tanımam ama sırf bunun için Sivasspor başkanı Mecnun Otyakmaz ve yönetimde görev alanları tebrik etmek gerekir. Diğer kulüp başkanlarına da bu zihniyet ve bu saha zemini "kapak olsun" derim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA