Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Fernandao'yu çıkarırsan zorlanırsın

Fernandao gibi bir adamı neden oyundan alırsın? Bu önemli silahını kenara çekersen kapanan takımlara karşı tabii ki zorlanırsın

F.Bahçe, İstanbul'da kapanan takımlar karşısında rahat oynayamıyor. Aslında karşısında kapanan takımları çözecek alternatifleri de fazlaca var Fenerbahçe'nin ama bunları yerinde kullanmalısın.
Mesela Fernandao gibi bir adamı niye oyundan alırsın? Çok sıkışırsan rakibin kalesini yıkman lazım. Kimle? Fernandao ile! Nasıl? Yandan ortalar yaparak! Ama sen ne yapıyorsun?
Bu önemli silahını kenara alıyorsun! O zaman tabii ki zorlanırsın.
F.Bahçe maalesef 65'ten sonra zorlanıyor.
Bunu da çözecek olan teknik adamdır. Nani'nin golü olmasa 3 puan uçup gidecekti? F.Bahçe böyle oynamaya devam ederse çok zorlanır.
Orta saha çok iyi top yapıyor ama top rakibe geçtikten sonra çok da rahat orta saha geçilebiliyor.
Pereira bu sorunu da çözmek zorunda!
Pereira, takımı iyi kullanamıyor. Bunu söylerken şunu da eklemek lazım; yapılan transferlerden teknik adam mı sorumlu yoksa menajerler mi? Şunu anlamıyorum; pas pas pas... Pas güzel bir olay da her şeyin fazlası zararlı! Ama yana ve geriye yapılan paslarla hücum futbolunda bir etkin olmaz. Dört pasla rakip kaleye inebiliyor musun? 3 pasla rakip alanda tehlike yaratabiliyor musun? Bu çok önemli.
Yoksa pas, pas ile yüzde 90 topla oynama senin takımda! Rakip iki pozisyonda kalene gelmiş golü atmış! Ne anlamı olur bu pasların?
Van Persie iki pozisyonda kaleye çok rahat gidecekken golü süslemeyi düşününce topu ezip pozisyonu kaçırdı.
Ancak Hollandalı oyuncunun takıma katkısı büyük! Çok iyi top saklıyor. Top geldiği zaman rakip topu ondan alamıyor. Ayağı uzun zaten, çok iyi kullanıyor, rakip ile arasına vücudunu çok iyi sokuyor. Topa basan bir adam. Takımı çok rahatlatıyor. Özellikle Fernandao'nun yaptığı gibi yapmıyor.
Fernandao topa "dan" diye vuruyor meşin yuvarlak yine geri geliyor. Van Persie'de bu yok. Topu önce stop ediyor. Aydan da gelse, yıldızdan da yandan da gelse, üstten de gelse, önce topu vücudunda durduruyor! Toptan iki metre uzaklaşmıyor. İki metre toptan uzaklaşırsan rakip kapar! Van Persie topu çok iyi kullanıyor.

YILDIRIM EYYAM YAPTI

Hakem Bülent Yıldırım da dünkü maçta eyyam yaptı. Mesala Nani'nin ilk yarıdaki topu elle oynama pozisyonunda sarı kartı gösteremedi.
Nani ikinci yarıda bir sarı kart daha gördü, atılırdı. Şimdi diyeceksiniz ki "Sarı kartı olsa ikinciyi görmezdi." Orasını düşünmeden hakem gördüğünü çalmak zorunda.
İki takımın da penaltı istediği pozisyonlar vardı. Bence hiçbirisi penaltı değil. Bülent Yıldırım penaltı istenen pozisyonlarda doğru karar verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA