Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Amatör yemez!

Geçen yıl Galatasaray şampiyon olurken, Beşiktaş ile Fenerbahçe başta iyi gitmelerine rağmen sonra saçma sapan işler yapmaya başladı. Üç başkan ve iki teknik adam değiştiren Galatasaray, rakiplerinin bu zaafından iyi faydalandı... Sahanın içinde top gibi birbirlerine sarıldılar ve şampiyon oldular.
Peki o Galatasaray'ın görüntüsü ile iki maçtaki Galatasaray'ın arasındaki fark ne? Topa vurmuşsun 10 tane. İki tane top direkten dönmüş, 20 tane pozisyon kaçırmışsın bunların hepsi hikaye. Şu anda Galatasaray için bir tehlike var. Bu görüntüye yansıyor.
Tabir biraz amiyane olacak, kimse kusura bakmasın. Hamza ile birkaç futbolcu arasında sidik yarışı başlamış. Sen her futbolcuyu sevmeyebilirsin, her futbolcu da seni sevmez. Ama takımın menfaati varsa ortada hem futbolcu hem teknik adam, takımın menfaatini düşünecek.
Eğer dün Burak oyundan çıkıp Umut oyunda 90 dakika kalıyorsa ben bunun adına futbolcuyla yaşadığın sidik yarışı derim. Futbolcuya ders vereceğim derken takımını cezalandırmaya hiçbir teknik adamın hakkı yok. Sakın kimse bir sürü yuvarlak lafla bu işleri kapatmaya çalışmasın. Dün gece şu gözüktü, Hamza'nın takım üzerindeki disiplini ve otoritesi arap sabunu gibi erimeye başlamış.
Muslera Galatasaray'a gelirken İtalya'da yaşayan bir arkadaşımdan bilgi almıştım. "Ermancığım dedi, çok iyi şeyler yapan bu Muslera inanılmaz goller yedi. Üzerinde ısrar ettiler ama olmadı. Sonunda sattılar. Galatasaray'da da aynı işleri yaparsa barınamaz" demişti. Ama bu Muslera geldiği günden beri çok az hata ile işleri götürdü. Yalnız iki maçtır yediklerini çok amatör küme kalecisi yemez.
Bakın Muslera'dan başlayıp G.Saray'ın bütün futbolcularında tuhaflık var. Çoğu sahada değil. Sneijder'e bakıyorum, adam maçı çevirmek için inanılmaz işler yaptı. Ben seyrederken yoruldum. Bazı Galatasaraylı futbolcular da onu seyrederken yoruldu. Bir takımda herkese eşit yük binmezse rakip takım senin beynine biner. Galatasaray bu Umut'tan ne umut bekler, anlamak mümkün değil. Sarı-kırmızılı takım orta sahayı mehter takımından daha geç geçiyor. Rakip ise orta alanda istediğini yapıyor. Kendi sahanda oynuyorsun bırak rakibi hakemi bile zorlayamıyorsun.
Bravo Hüseyin Göçek'e. Büyük takım karşısında Osmanlıspor'u ezdirmedi. Burak'ın bir ofsayt mı değil mi pozisyonu var, o da yardımcı hakemin boynuna. Beyler hiç kimse kendini aldatmasın, Galatasaray takımının geçtiğimiz maçlardaki hali yönetim kurulunun aynasıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA