Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Benfica daha fazla hak etti

Dün gece neticeye baktığımızda sahada oynanan futbola göre, normal bir sonuç. Maçı anlatan spikere bakarsak neredeyse Galatasaray'a yazık olmuş, 3- 4 farklı galip gelecekmişiz havasındalar.
Maçın tamamında oyuna hakim olan takım Benfica... Daha fazla gol pozisyonu yakalayan takım Benfica. Haliyle daha fazla gol kaçıran takım da Benfica. Galatasaray hücuma çıkıyor, Benfica defansta en az 3-4 oyuncu daha fazla. Benfica hücuma çıkıyor, hücumda Galatasaray defansına göre daha azlar ama daha etkililer.
Peki iki takıma da bakıyorsunuz Şampiyonlar Ligi klasına yakışıyor mu? Ne Benfica ne de Galatasaray yakışmıyor!. Ama Benfica, Galatasaray'a göre takım oyununda daha iyi. Faulleri bile daha akıllı yapıyorlar. İtirazları bile daha akıllı! Ona göre de sarı kartları daha akıllı görüyorlar. Burak'ın aldığı sarı karta bakın, bir de Selçuk'un aldığı sarı karta... Bu iki oyuncu da Atletico Madrid maçında oynayamayacaklar. Eğer böyle kartları görüyorsanız zaten Şampiyonlar Ligi maçlarında oynamaya hakkınız olmaz. Çünkü Şampiyonlar Ligi maçları az hata ve çok profesyonellik ister.
Bazen Galatasaray iyi top yapıyor gözüktü ama maçın geneline baktığınızda bu toplar ya yan top ya geriye pas şeklindeydi. Orta alanda Benfica çok daha etkili oynadı. Galatasaray'ın sol tarafındaki Sabri ile Olcan ne hücumda tam varlar, ne de defansta... İkisini yan yana koyduğun zaman ortaya 1.5 Adana oluyor.
Bir serbest vuruşta, Galatasaray defansı baraj yapıyor. Barajın manası ne demek? Su öbür tarafa geçmesin diye yapılan set... Futbolda barajın manası ne demek? Top geçmesin! Muslera baraj kurduruyor top geçmesin diye... Benficalı oyuncu topa vurduğunda baraj hep beraber havaya sıçrıyor top ayaklarının altından geçiyor, Muslera zor çıkarıyor. Bunu yapan takımın Şampiyonlar Ligi'nde oynamaya hakkı yok.
Galatasaray bir gol yiyor, Benficalı oyuncular sarı-kırmızılılardan daha az ama Galatasaray fazla olunca birbirlerinden rahatsız oluyorlar, herkes birbirine bırakıyor. O zaman da Benficalı vuruyor, gol oluyor.
Her şeye rağmen Galatasaray bu maçı berabere bitirebilirdi. Sahanın dışında devamlı konuşan ve çenesi düşen Yasin sahanın içinde ayaklarını konuşturamadı. Çene ile konuşarak futbol oynanmıyor, ayağını konuşturacaksın. Beyin olarak, fizik olarak, hazır olsan o pozisyonu gol yaparsın ama değilsin. Çünkü kafanda başka şeyler var. Herhalde kendini Messi filan zannediyorsun.
Son olarak, sakın Galatasaraylılar hakeme kızmasınlar. Hakem bütün Galatasaraylı futbolculardan daha fazla koşarak mücadele etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA