Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Pas Duvarı futbolcu tekniğini geliştiriyor

Altınordu'nun Yeşilyurt'taki tesislerini incelerken iki ayrıntı dikkatimi çekti. Biri; PAS DUVARI diğeri, SHİLTON TAHTASI.
Pas Duvarı'dan başlayalım... Bu sistem Almanya'da Dortmund'da varmış ve dört duvara monte edilmiş. Maliyeti de 1 milyon Euro'ymuş,
Futbolcunun tekniğini geliştiren, çabukluk ve dikkat kazandıran Pas Duvarı'nı Altınordu Kulübü, Türk mühendislerine yaptırmış. Ve bu sistem 100 bin TL'ye mal olmuş. Pas Duvarı şimdilik tek tabanca olarak hizmet veriyor. Altınordu Kulübü, Pas Duvarı'nı Dortmund'daki gibi 4 duvara asılı hale getirmenin çalışmalarını yapıyor. Pas Duvarı'nın özelliklerini anlatalım; Hızlı ve yavaş olarak hizmet veriyor. 10 tane top geniş bir hazneden içeri bırakılıyor. Bilgisayarla yönlendirilen Pas Duvarı 5 komutta hizmet veriyor:
1- Toplar ayağa atılıyor.
2- Toplar dize doğru atılıyor.
3- Toplar göğüse atılıyor.
4- Toplar sağa falsolu geliyor.
5- Toplar sola falsolu olarak geliyor.

Bize demo olarak genç bir Altınordulu futbolcu gösteri yaptı. Pas duvarından gelen topu oyuncu önce kontrol ediyor. Ardından 4 saniye içinde Pas Duvarı'nın çevresinde bulunan ve yanan çerçeveden içeri atmaya çalışıyor. Futbolcunun başarı oranı bilgisayarla ölçümleniyor ve anında ekrana yüzde olarak yansıyor.
Öncelikle altyapıya sonra da A takıma hizmet eden bu iki ayrıntının Türkiye'de sadece Altınordu'da olduğunu öğrendim. Milyon dolarları yerli ve yabancı oyunculara gözleri kırpmadan aktaran kulüpler dilerim bu iki özelliği kendi altyapılarına da monte ederler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA