Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Amrabat gerçekleri

Amrabat’ı satanlar, Pandev’e bir yıl için 2.4 milyon Euro, Dzemali’ye de iki yıllığına 6.8 milyon Euro ödeyecek. Vah Galatasaray vaaahh...

Malaga Kulübü, Galatasaray'dan kiraladığı Nordin Amrabat'ı 3.5 milyon Euro ödemeyi kabul ederek transfer etti. Amrabat artık Malaga'nın malı... Bu transferde kim kaybetti, kim kazandı?
Amrabat dosyasını açalım… Amrabat, Galatasaray'a 8.6 milyon Euro karşılığında Kayseri'den geldi. Amrabat'a ödenen bonservis ücreti camiada "Çok pahalı transfer" yorumlarına neden olmuştu. Yıllığı 1.7 milyon Euro'dan 5 yıllığına Galatasaray'a imza atmıştı. Tok satıcı Kayserispor, fiyat yükseltiyordu. Faslı oyuncu Galatasaray yönetime fedakarlık dolu şu öneriyi sundu: "Her yıl için alacağım 1.7 milyon Euro'dan, 600 bin Euro'yu (toplamda 3 milyon Euro ediyor) Kayseri'ye ödeyin."
SABAH
'ın istatistik uzmanı Taner Karaman'dan Amrabat'la ilgili şaşırtıcı bir bilgi edindim. 8.6 milyonluk Amrabat bonservisinin yüzde 75'ini Galatasaray'a geri ödemiş. Nasıl mı? Faslı oyuncu ilk sezonunda Cluj, Braga ve Real Madrid'le oynanan Şampiyonlar Ligi maçlarında skora yaptığı katkıyla Galatasaray'a 1.5 milyon Euro kazandırmış. Aynı sezon Galatasaray'ın 3-2 kazandığı Bursa maçında skora yaptığı katkı; 400 bin TL. Malaga iki kiralamada Amrabat için Galatasaray'a toplam 1.3 milyon Euro ödemiş. Malaga'nın Amrabat'ın bonservisine ödeyeceği 3.5 milyon Euro'yu da sayarsak Faslı oyuncu sayesinde Galatasaray'ın kasasına o günkü Euro kuruna göre 6.6 milyon Euro girmiş olacak.
Amrabat ile ilgili bir bilgi sunacağım.... Sneijder ve Muslera, Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst'e giderek Amrabat'la ilgili şu uyarıda bulunuyorlar: "Sakın onu satmayın. Farklı özellikleri var. Galatasaray'da gelecek yıl çok iş yapar." Galatasaray'ın kiralarken Malaga ile yaptığı sözleşmede şu madde bulunuyor: "3.5 milyon Euro'yu peşin öderse Malaga, Faslı oyuncuyu alır."
Galatasaray yönetimi, iki yıldızı Sneijder ve Muslera'nın, "Kalmalı" dediği Amrabat'ı iki taksitte satmayı kabul etti. Satan zihniyet ya çok akıllı ve bilgili ya da kalmasını öneren Sneijder ile Muslera çok aptal. Amrabat'ı satanlar eski Başkan Ünal Aysal'ın, "Batan geminin malları" olarak Galatasaray'a kazıkladığı Pandev'e bir yıl için 2.4 milyon Euro, Dzemali'ye de iki yıllığına 6.8 milyon Euro ödeyecek. Vah Galatasaray vaaahh..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA