Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Doğru gemi eğri sefer

Hamza Hoca'nın Beşiktaş derbisini düşünerek 'rotasyon' yapması, sakat olan Selçuk ve Chedjou dışında Sneijder, Muslera, Melo, Burak ve Hamit gibi bu sezon Galatasaray'ın yükünü çeken oyuncuları Sivas'a götürmemesi akıllıcaydı. Hamza Hoca elindeki kadroya özellikle kupada, maçların zorluğuna göre doğru ayar yaptı.. Zayıf takımlara karşı geniş rotasyona gitti. Güçlü takımlara ise ideal kadroyla çıktı. Birlikte oynama alışkanlığı olmayan oyunculardan kurulu G.Saray takımı, Sivas'ta mücadele ve disiplin olarak göz doldurdu. Bu oyun anlayışında Hamza Hoca'nın, "Bu armaya layık olun, taşın altına elinizi koyun" mesajının payı büyüktü. Son vuruşlarda belki kalite eksik kaldı ama Sabri, Olcan ve Emre gibi maç performansı yüksek oyuncular Galatasaray'ın saha içindeki terazisi oldu. Olcan müthiş çalışkandı, soldan yaptığı bindirmelerde etkiliydi. Ancak final vuruşlarında telaş yaptığı için ve "Nasıl vurmalıyım?" şeklinde düşünmediği için pozisyonları harcadı. Ancak Olcan'ın, Pandev'in akıl dolu pasına yaptığı depar sonrası "Al golü at" dercesine verdiği topu Umut'un boş kale yerine kötü bir vuruşla üst direğe nişanlaması daha da şaşırtıcıydı.. Oysa; Umut'a şut öncesi baskı bile yoktu. Yekta-Dzemaili ikilisi sahada iki yabancı gibiydi.

HAKAN'I ALMAKTA GECİKTİ

Sergen Yalçın'la "Pozitif futbol" adına seviye atlayan Sivas'ın hücumu düşünerek oynaması tempolu bir oyun izlememizi sağladı. Sivaslı oyuncular karşılarında ideal Galatasaray'ı görmeyince ciddiyetten uzaklaşarak oynadılar. Başta Aatıf olmak üzere Burhan ve Batuhan takım oyununa uzak kalıp "Assolist" gibi davrandılar. Bu anlayış Sivas'a zarar verdi. Eğer Sergen Hoca oyuncu olsaydı kesin çalım resitaline soyunan Aatıf'ın üzerine yürürdü. Soyunma odasında Sivaslı oyuncular Sergen Hoca'dan şamarı yemiş olacaklar ki ikinci yarı müthiş bir ciddiyetle oynadılar.
Galatasaray kalesinde ciddi baskı kurdular. Batuhan'ın direkten dönen kafası atacağı gollerin habercisiydi. Hamza Hocanın ilk golden sonra dağılan savunmayı toparlama adına Hakan Balta'yı geç alması hataydı. Galatasaray elenmenin eşiğine gelmişken Yasin'le bir penaltı kazandı. Emre vuruşu gole çevirdi ancak bir gerçek var ki penaltı kararı tartışılır. Eğer Semih'in ilk yarıda Burhan'a yaptığı harekete penaltı çalınmıyorsa Yasin'e de penaltı düdüğü ötmemeliydi.

En yüksek not 7
Emre Çolak

En düşük not
3
Yekta

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA