Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

TFF'ye soruyorum: Şampiyon belli mi?

İngiltere'de, İspanya'da, Almanya'da, İtalya'da ve Fransa'da ligler 15 Mayıs'ta sona eriyor. Çünkü bu ülkeler Haziran ayında Fransa'da başlayacak EURO 2016 turnuvasına katılacağı için Milli Takım'larının erken hazırlanmasını amaçlıyor. Bu süreçte de tabii hazırlık maçları yapılacak. EURO 2016'ya Türkiye de katılacak. Geçen sezondan bu yana fikstür mühendisliğini doğru yapan TFF galiba EURO'ya katılacağımızı düşünmemiş olacak ki; Süper Lig'in bitiş tarihi 22 Mayıs olarak belirlemiş.
İşin ilginç yanı İngiltere ile 22 Mayıs tarihinde bir milli maç oynanması kararlaştırıldı ve bu bilgi TFF resmi sitesinden yayınlandı. Şimdi soruyorum: Lig yarışı ve küme düşme hattındaki mücadele nefes nefese sürerken 22 Mayıs'ta İngiltere ile maç oynanması doğru mu? Bence riskli ve sakıncalı. Acaba TFF şampiyonluk yarışının ve düşmeme mücadelesinin son haftaya kaymayacağını mı tahmin ediyor. Yoksa TFF kimin şampiyon olacağını ve hangi takımların düşeceğini önceden biliyor mu? 22 Mayıs'taki İngiltere maçı çok baş ağrıtır ve çok büyük polemiklere ve tartışmalara neden olur. 22 Mayıs'ta İngiltere, Türk Milli Takımı adına hazırlık maçı için doğru bir seçim değil.. Çünkü tarihimizde İngiltere ile 10 maç yapmışız iki beraberlik alıp 8 kez kaybetmişiz. Özellikle iki maçı da 8-0 gibi sonuçlarla kaybetmişiz.
Ayrıca; EURO 2016 vizesini alan İngiltere grupta oynadığı 10 maçı da kazanmış. 31 gol atarken kalesinde sadece 3 gol görmüş. Hem golcü hem de pozisyon vermeyin bir takım İngiltere.. İngilizler skor alarak asla frene basmazlar. Bu anlayışı kulüp takımlarımızın Avrupa'daki maçlarında da görebiliriz. Ben uyarayım; EURO 2016 öncesi kaza ile İngiltere önünde alınacak hezimet türü bir skor Milli Takım'ın psikolojisini ve moralini bozabilir...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA