Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Çıkmayan candan ümit kesilmez

Dortmund iyi durumda değil. Prandelli biraz yürekli davranırsa bir şeyler olabilir. İlahi bir mucize lazım. Çıkmayan candan ümit kesilmez

Galatasaray'ın karşısında korkudan ödü patlayan bir Fenerbahçe vardı. 'Maç berabere bitsin' diye çırpınan Fenerbahçe!

Derbiye bakıp Dortmund karşılaşması için umutlu konuşmak sizce ne kadar doğru olur? 'Galatasaray, Avrupa'da başka oynuyor' düşüncesi de artık çok gerilerde kalmış görünüyor.
Yok, o devir bitti. Avrupa'da başka oynadığı maçlarda o takımı Avrupa'da başka oynatan hocalar vardı. Mustafa Denizli vardı, Fatih Terim vardı, Feldkamp vardı, Ivic vardı. Prandelli ile Avrupa'da farklı oynasa ne olur. Bir avantajı var; Dortmund iyi durumda değil. Prandelli biraz yürekli davranırsa bir şeyler olabilir. Bu maçta yabancı kısıtlaması da yok. Ama Fenerbahçe maçında kadroya bile almadığı Bruma ve Telles'i nasıl motive edecek de oynatacak onu da bilemiyorum! İlahi bir mucize lazım. Çıkmayan candan ümit kesilmez.

Sneijder iki klas gol attı ve derbinin sonucunu belirleyen isim oldu.
Galatasaray'da takımdan umut kesilince sazı eline alan iki tane adam var: Futbol takımında Sneijder; basketbol takımında Arroyo... Kimsenin bir şey yapacağı yok. Onlar bir şey yapıyor. Banvit-Galatasaray maçında Arroyo sazı eline aldı ama takımı kurtarmaya gücü yetmedi. Fenerbahçe maçında, Sneijder'in gücü yetti. Çünkü Galatasaray'ın karşısında, Banvit gibi kazanmayı düşünen bir takım yoktu. Korkudan ödü patlayan Fenerbahçe vardı. 'Maç berabere bitsin' diye çırpınan Fenerbahçe!..

GOLÜ BURAK YILMAZ ATIRDI

İkinci golde, Burak sağda müsait pozisyonda, 'at' diye işaret de yaptı ama Sneijder ilk golün verdiği özgüvenle vurdu ve bir nefis gol daha attı.
O golün analizini Mustafa Denizli çok güzel yaptı. O golün sahibi Burak'tır. Çünkü Burak, Sneijder'in önünde koşuyor. Sneijder atağa başladığı zaman, Burak sağ açığa depar yaparak Kadlec'i de peşinden sürüklüyor ve Sneijder'in önündeki koridoru açıyor. Maçın doğru, tek analizi Mustafa Denizli'nindi.

Kalitesi, kariyeri, yeteneği itibarıyla Sneijder'den beklenen hareketler bunlar ama son dönemde o da ortalarda görünmüyordu.
O işi zamanında Selçuk yapıyordu. İki sene öncesine kadar Selçuk yapıyordu. Sneijder'den de eksiği yoktu. Ama iki senedir garajındaki arabalarla daha fazla meşgul olduğu için artık Selçuk sahada yok! O zaman sazı eline alma görevi Sneijder'e düştü.

TRABZON FENER'İ GEÇER
Bu sezon ciddi yatırımlar yapan Trabzonspor, ligdeki ilk galibiyetini Mersin İdman Yurdu karşısında aldı. Halilhodzic yine zaman zaman sinirliydi ama galibiyetle biraz nefes aldı. Trabzon'un geleceğini nasıl görüyorsunuz?
Trabzonspor galip duruma geldikten sonra Halilhodzic neşelendi. Hele ikinci golden sonra çok daha keyifliydi. Dünya Kupası'ndan beri Halilhodzic'i hep dertli görüyordum. İlk defa, gülen, mutlu bir yüz gördüm; çok da şaşırdım. Trabzon toparlar; bu Fener ile Galatasaray'ın da üstüne çıkar hatta... Çünkü Trabzon'un başında kim ne derse dersin bir hoca var. Trabzon'un aşağı yukarı bütün kadrosu yenilendi, kalecisi sakatlandı, 8 ay yok. Olabilecek bütün dezavantajlar oldu ama buna rağmen ligde kendisini gösterecektir.

BİLİC'İN BEŞİKTAŞ'I 10 PUAN FARK ATAR
Beşiktaş 1-0 geriye düştüğü maçta Sivas'ı 3-2 mağlup etti ve liderliğini sürdürdü. Siyahbeyazlı ekibi nasıl buldunuz?
Beşiktaş harika top oynuyor. Bu Bilic'in Beşiktaş'ı ligin sonunda, Prandelli'nin Galatasaray'ına da İsmail Kartal'ın Fener'ine de 10 puan fark atar. F.Bahçe ve G.Saray aklını başına değiştirmez, doğru dürüst hocalar getirmezlerse lig nisan ayında biter, Türkiye'de geleneksel olarak Beşiktaş'ın fazla seyircisi olmadığı için de Lig TV iflas eder. Bu lafımın ne manaya geldiğini de herkes anlasın. Beşiktaş fırtına gibi oynadı. Roberto Carlos gerçekten iyi bir takım yapmış. Beşiktaş o takımı perişan etti.

Beşiktaş, İstanbul'da stat bulamadı ve Ankara'da oynamak zorunda kaldı.
Bu, Fikret Orman'ın başarısızlığıdır. Yani bu stat işini halletmeden mevcut stadı yıkmaya kalkmak intihar! Sezon başında İzmit'teki stada bak; orada oyna... İstanbul-İzmit gidiş geliş; Olimpiyat'a gidiş gelişten kolay.

ÖZGE AYDIN

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA