Metalurji mühendisi olmasına rağmen 10 yıldır Londra'da borsada brokerlık yapan 38 yaşındaki Berk Kangal, hayatının son 12 yılını 159 kilo olarak sürdürdü. Tansiyon ve şeker hastası oldu, hareket kabiliyetini kaybedip görme problemi yaşamaya başladı. Birçok kez Londra ve İtalya'da zayıflama merkezlerinde gitti ancak sonuç alamadı. Bunun üzerine şansını son kez Türkiye'de denemeye karar verdi.
'SADECE TUZU BIRAKTIM'
Diyetisyen Ali Dereli'nin uyguladığı sağlık yaşam programına katılarak, kısa süreli tatiller dışında 8 ay boyunca merkezde kalan Kangal; neyi, ne ile, ne zaman, ne sıklıkta ve ne kadar yiyeceğini öğrendi. Bu süre içinde tam 56 kilo verdi. Sarkan derileri ameliyatla aldırdıktan sonra ise 99 kiloya düştü. Toplamda 60 kilo veren Kangal, adeta yeniden doğdu. Daha önce yapıldığı gibi eline diyet listesi tutuşturulmadığını söyleyen Kangal, nasıl beslendiğini şöyle anlatıyor: "Sabah kahvaltılarım genellikle yoğurtla beraber müsli oluyordu.
Haftanın 2- 3 günü zeytin, peynir, domatesli kahvaltı yapıyordum. Öğle ve akşam yemeklerinde salata hariç en az 3 çeşit yemeğim vardı. Her öğünümde mutlaka çorbam vardı. Günde 7 bazen 8 öğün besleniyordum. Her iki saatte bir mutlaka ara öğünüm vardı. Ara öğünlerde kuru kayısı ve ceviz, meyve veya yoğurt tüketiyordum. Hayatımdan çıkardığım tek besin tuz oldu. Salata hayatımda ciddi büyük bir yer kaplamaya başladı."
İŞTE ALTIN ÖĞÜTLER
Kilo verdikten sonra hareket kabiliyeti artan, şeker ve tansiyonunu kontrol altına alınan Berk Kangal, kendini çok mutlu hissettiğini belirterek, "Artık yan yatabiliyorum. Gözlerim daha iyi görmeye başladı, hafızam güçlendi. Tarifi çok zor bir mutluluk" diyor. Diyetisyen Ali Dereli de kilo verme sürecinde nelere dikkat edilmesi gerektiğini şöyle özetliyor: "Sık tartılmayın. Ara öğünü yaşamınızdan eksik etmeyin. Akşam öğünlerinizde çok kırmızı et yemeyin. Her yemeğe başlamadan önce ya da yemek sırasında mutlaka 2-3 bardak su için."