Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ADALET CİNGÖZ

Adalet Cingöz soruyor

Baktım ki haftaya bol sorulu başladım ve haftayı öyle bitiriyorum, bu yanıtlamakta güçlük çektiğim soruları sizinle paylaşayım, dedim. İşte sorularım varsa cevaplarınızı bekliyorum....
Elgiz Müzesi, onuncu yılını bir seri etkinlikle kutluyor. Bu etkinliklerin başında Necmi Sönmez'in küratörlüğünü yaptığı 10.yıl sergisi geliyor. Bu serginin yanısıra editörlüğünü yine Necmi Sönmez'in yaptığı bir de kitap yayınlanacak. Ayrıca 16 ve 17 Eylül'de müzede kadın koleksiyonerler konferansı gerçekleşecek. Avrupalı kadın koleksiyonerler, koleksiyon yapmanın inceliklerini anlatacaklarmış. Türkiye'de kadın koleksiyoner deyince aklıma Ebru Özdemir ve Leyla Alaton geliyor. Türkiye ağırlıklı olarak çiftlerin koleksiyon yaptığı bir ülke. Bu da önce ekonomik sonra sosyolojik olarak Türkiye'de kadının özerkliğine ilişkin o kadar çok şey söylüyor ki... Soru: Kadın koleksiyonerlerin çoğaldığı, kadın ve erkek arasındaki gelir dağılımının da eşitlendiği günleri görecek miyiz?
Aziz Karadeniz, Beyaz Müzayedeler düzenlemekle yetinmemeye karar vermiş. Bir de yaz sergisi düzenlemiş. Antrepo'da. Feci yığma bir sergi. Dev bir müzayede öncesi satılacak eserleri gösteren müzayede sergilerinden farksız. Büyük, göz ve sonra cep dolduracağı düşünülen resimler geçidi. Arada iyi olanın da fena halde kaynadığı. Galerilerin ismi yazmasa da sergi piyasadaki galerilerde kim varsa onları toplu halde istiflemiş. Soru: Bir müzayedeci neden bir yaz sergisinin küratörlüğüne soyunur? Galericiler neden müzayedeci olmaya soyunuyorsa ondan mı?
Paolo Colombo, önümüzdeki Eylül'de yapılacak Selanik Bienali'nin küratörü seçildi. Bir Lübnanlı ve bir Yunanlı küratörle düzenleyeceği sergi, İstanbul Bienali'yle aynı zamanlara denk geliyor. Soru: Ağırlıklı olarak Ortadoğulu sanatçıların yer alacağı Selanik Bienali, İstanbul Bienali'ne alternatif olabilecek mi? Komşuda pişen bize de düşer mi?
Soft City sergisi için Neriman Polat sahte bir emlak bürosu açmış. Tatar Beyi sokakta... Satılık Toki evlerinin ilanlarının asılı olduğu gerçek bir büro görünümündeki iş, vatandaşın çok ilgisini çekiyormuş. Soft City kentle ilgili kamusal alanda pek çok projeye yer veriyor. Soru: Yaya sergilerinden beri kamusal alanda sergilere neden rastlamıyoruz? Kentle ilgili sergi yapmak out olduğu için mi? Kentte sergi yapınca galerideki gibi rant getirmiyor diye mi?
CDA Projects. HK fuarına Selçuk Artut'un ses ve fotoğraf yerleştirmesiyle katılmış. Standı 25 bin kişi ziyaret etmiş. Hong Kong'da çok başarılı geçen bu sergi, galeri sahibi Moiz Zilberman'ı çok mutlu etmiş. Özellikle de ziyaretçilerin yaş ortalamasının 20 civarı olması. Zilberman, iki galerisi ve yenilediği güçlü sanatçı kadrosu ve uluslararası açılımıyla büyük yükselişte. Herkes bu hızlı ve etkin yükselişin ardında ne yattığını merak ediyor. Soru: Sadece ve sadece yıllardır koleksiyoner olmanın getirdiği tutkuyla karışık öğrenme merakı olmasın?
Madde ve Işık sergisinin ikincisi açılmış. Soru: Rocky filmleri gibi mi bu sergi tuttukça devamı mı geliyor?
Kadıköy bazen Avrupa'ya fark atabiliyor... Barlar sokağındaki Gram'da açılan sergide bu kez sanatçılar ünlü dövmeciler... Soru: Açılışta çekilişle dövme kazanan izleyici şanslı mı yoksa şansız mı? Sanatçıların içinde en güzel dövmeye kim peki? (Tabii ki kolundaki bülbülüyle Şükran Moral.)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA